Pui cu ciuperci sub crustă de piure

Postat de madi_marin in Pui
24 Aug 2013 | 7718 vizualizari
Pui cu ciuperci sub crustă de piure

Un fel de Plăcinta ciobanului…Am găsit mai multe variante ale retetei, eu insă am pregătit-o cu ce aveam prin frigider. Nu pot să spun decât că a ieşit foarte gustoasă şi e şi aspectuoasă.

Ingrediente

  • 2 pulpe mari de pui
  • 500 g ciuperci brune
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 plic supă-cremă de pui
  • 1/2 conservă cubuleţe de roşii
  • mărar
  • piper

Pentru crustă:

  • 4 cartofi mai mari
  • 2 gălbenuşuri
  • 50 g caşcaval ras fin
  • sare
  • mărar

Mod de preparare

Se pune carnea la fier cu morcovul. Când sunt gata se scot din supă ( care se păstrează) şi se lasă la răcit.

Între timp se pun cartofii cubuleţe la fiert cu puţină sare.

În puţin ulei se adaugă ceapa tocată mărunt şi se căleşte câteva minute, după care se adaugă ciupercile curăţate şi tăiate cu cubuleţe, carnea curăţată de pe oase şi mărunţită şi morcovul fiert tăiat cubuleţe. Se amestecă totul şi se lasă la foc mic. Nu e nevoie de apă pentru că ciupercile îşi vor lăsa apa lor.

Praful de supă-cremă se amestecă cu 1 cană de apă fiartă şi se pune la foc mic amestecând mereu (atenţie că se îngroaşă repede). Se toarnă peste compoziţia de ciuperci  împreună cu roşiile cubuleţe. Se dă vasul deoparte.

Se pregăteşte din cartofi un piure foarte fin în care se adaugă gălbenuşurile , caşcavalul ras , mărarul şi un praf de sare. Se omogenizează bine compoziţia.

Tocana de pui cu ciuperci şe pune într-un vas mai mare sau în vase individuale, după care se adaugă deasupra cu un spritz sau cu o lingură piureul.

Se dau la cuptorul încins pentru 15 minute, după care preparatul se poate servi.

E bun şi cald şi rece!

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ciuperci sub crustă de piure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tocana mexicana de pui

Postat de sufletista

Tocana mexicana de pui

Curatam pulpele de eventualele pene, le crestam putin, le condimentam cu sare si piper dupa gust si le punem la prajit in uleiul incins. Le scoatem pe un platou pe care il vom acoperi cu un...

Citeste continuarea

Rulada din piept de pui pentru sandwich

Postat de Irina

Rulada din piept de pui pentru sandwich

Am dezosat pieptul de pui si l-am taiat fasii subtiri, ca pentru snitele. Am asezat trei fasii de piept usor suprapuse si le-am batut. Acestea vor forma o rulada. Am rasnit putine condimente...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.08.2013, 19:23
la 24.08.2013, 19:24
Arata minunat!
la 24.08.2013, 19:25
yummy
la 24.08.2013, 19:30
Vaaai, cum arata!
la 24.08.2013, 19:32
Ce frumos le expui tu, Mădălina! M-aş încumeta la o porţie, dublă, fireşte.

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking