Pui cu legume la cuptor

Postat de Lia1 in Pui
19 Mar 2014 | 5452 vizualizari
Pui cu legume la cuptor

O varianta de pui la cuptor cu legume, mai dietetica, inspirata din bucataria araba. Se mananca insotita de o garnitura din orez basmati fiert la abur si salata asortata taiata cubulete mici. Este o varianta mai dietetica de preparare, carnea nefiind prajita ci doar coapta la cuptor. Eu am indepartat si pielea.

Ingrediente

  • pulpe pui+ 1/2 piept de pui cu os (sau 1 pui intreg portionat)
  • 2 linguri ulei
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 lingurita turmeric
  • 1/2 lingurita coriandru
  • 1 lingurita rasa piper
  • 1 lingurita cu varf sare
  • 5 catei usturoi
  • In plus:
  • 1 ceapa mare (am pus rosie)
  • 1 morcov potrivit
  • 1 conserva cu rosii tocate, in bulion 450g
  • 4 rosii
  • 1 lingura bulion desfacut intr-o cana de supa (sau apa+cub de legume homemade)
  • 1 legatura mica de patrunjel
  • 120 g masline fara samburi
  • 1/3 lingurita chilli
  • piper, eventual sare

Mod de preparare

Pregatesti un vas/o tava cu pereti inalti pentru cuptor (2.5l minim).

1. Intr-un castron incapator, amesteci ceapa verde taiata mic impreuna cu uleiul si condimentele precizate.

2. Speli cu apa rece carnea, o scurgi bine de apa. Dai in doua pulpele de pui. Eu indepartez pielea de obicei. Le-am crestat cam 1 cm adancime in partile carnoase ca sa patrunda aromele.  

3. Imbraci cu amestecul condimentat fiecare bucata, o freci bine ca sa patrunda in crestaturi si ceapa verde si le asezi in vasul de aragaz una langa alta.

4. Dai in doua cateii de usturoi si impanezi carnea in crestaturi.

5. Dai drumul la cuptor la 220 grade si lasi in asteptare.

6. Taie ceapa in doua, si apoi transversal, solzi. O imprastii peste carne.

7. Taie morcovul fie rondele, fie baghetute asa cum am procedat eu.

8. Decojesti rosiile si le tai cubulete mici. Le adaugi in tava impreuna cu rosiile continute de conserva. Pentru mai mult sos, mai adaugi o lingura de pasta de rosii dezlegata intr-o cana de supa sau apa (caz in care adaugi un cub concentrat de legume homemade ). Eu n-am pus pentru ca nu permitea capacitatea vasului dar ar fi trebuit mai mult sos.

9. Presari cu chilli si piper. Sare adaugi doar daca supa sau cuburile din legume n-au fost sarate. Scuturi tava ca sa intrepatrunda rosiile printre bucatile de carne.

10. Toci marunt patrunjelul si il presari pe deasupra.

11. Pui capacul la tava. Daca nu ai, etanseaza cu folie din aluminiu si coci la cuptor pentru 30 de minute, la 220grade.

12. Scoti tava, ridici capacul neaparat cu manusi de protectie la vase fierbinti pentru ca te poate arde aburul care navaleste cand ridici capacul.

13. Ridici la suprafata bucatile de carne si le intorci, legumele ramanand ca un pat.

14. Scufunzi maslinele in sos printre bucatile de carne. Scuturi cu grija de 2-3 ori tava ca sa se aseze continutul.

15. Introduci la cuptor tava fara capac, pentru inca vreo 30-40 de minute, pana se rumeneste carnea si se ridica un pic de gasime la suprafata. La mine este putina grasime pentru ca am scos pielea.

Se mananca alaturi de orez basmati preparat la abur.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Retete similare

Legume la cuptor cu couscous si pulpe de pui

Postat de katty

Legume la cuptor cu couscous si pulpe de pui

In uleiul incins punem la prajit pulpele curatate, spalate si scurse bine. Cand pulpele s-au rumenit pe ambele fete, le scoatem intr-o farfurie. In uleiul incins punem ceapa tocata fin,...

Citeste continuarea

Piept de curcan la cuptor

Postat de mirela0911

Piept de curcan la cuptor

Se spala bine bucata de carne, apoi se lasa sa se scurga de apa. Se sterge cu prosoape de hartie pentru a indeparta surplusul de apa. Intr-un bol se pune uleiul so condimentele. Se amesteca...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 19.03.2014, 18:50
Tare bun a iesit!
la 19.03.2014, 18:56
la 19.03.2014, 18:56
Arata tare bine,numai ca nu prea ma impac eu cu anumite condimente...sunt conservatoare..
la 19.03.2014, 19:02
am apa in gura
la 19.03.2014, 19:03
buna buna

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Montare D’oro
Multicooking