Pui cu legume la cuptor preparat in punga

Postat de Doinavar in Pui
7 Feb 2013 | 4926 vizualizari
Pui cu legume la cuptor preparat in punga

Toata lumea a inceput sa fie preocupata de gatitul cat mai sanatos, fara grasimi. Am gasit sa cumpar doar pungile pentru friptura, sunt mult mai rentabile, nici 50 de bani bucata. :) Restul condimentelor le are toata lumea acasa, le combina cum ii place si sunt mult mai sanatoase decat cele din comert venite impreuna cu diferite pungi speciale.

Ingrediente

  • 1 pui 1-1,3 kg
  • 2-3 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 1 pastarnac mare (~400 g)
  • 1 ceapa
  • cativa catei de usturoi
  • 4-5 rosii cherry
  • condimente: dafin, coriandru, usturoi granulat, boia, ardei iute uscat si macinat, legume uscate macinate, verdeata uscata, piper, sare dupa gust

Mod de preparare

Se spala puiul si se condimenteaza bine, afara si inauntru, se curata si se spala legumele apoi se taie in bucati mari. Puiul l-am umplut cu bucati mari de legume, ceapa si usturoiul, apoi i-am legat picioarele, ca sa stea mai adunat si sa fie bombat frumos.

Am condimentat bine si legumele, apoi am introdus totul intr-o punga pentru friptura pe care am asezat-o intr-o tava, pe un gratar. Se mai raspandesc condimente peste pui si garnitura, se leaga bine punga, apoi se inteapa de cateva ori cu acul. Daca faceti mai putine intepaturi, puiul va fi mai suculent. Daca va place sa fie un pic mai uscata friptura, intepati punga de mai multe ori.

Se da tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu (200 grade C) pentru 60-70 minute, conform indicatiilor de pe plicul cu pungi. Punga se va umfla mult, asa ca aveti grija sa fie loc destul deasupra. Cand va place cat s-a rumenit puiul, scoateti tava din cuptor, taiati punga si aranjati puiul si garnitura pe un platou, care se duce cat mai cald la masa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume la cuptor preparat in punga" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Papricas cu galuste

Postat de sufletista

Papricas cu galuste

Carnea de pui se spala si se prajeste in putin ulei pana isi schimba culoarea. Scoatem carnea pe o farfurie, adaugam ceapa tocata si lasam sa se caleasca putin. Adaugam boiaua de ardei,...

Citeste continuarea

Pulpe de pui in foietaj

Postat de rocsi_1612

Pulpe de pui in foietaj

Parliti copanelele pe flacara aragazului, le spalati bine. Le condimentati cu sare, piper, boia dulce, busuioc uscat si le asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt. Adaugati 2 catei de usturoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2013, 13:30
bun
la 07.02.2013, 14:26
bun
la 07.02.2013, 15:03
O bunatate!
la 07.02.2013, 18:58
Ce mult imi place carnea si legumele facute la punga...
la 07.02.2013, 19:08

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking