Ingrediente
- -1 piept pui
- -3-4 bucati topinambur
- -15 bucati varza de bruxelles
- -1 ceapa rosie
- -1 catel usturoi
- -1 cm ghimbir razuit
- -50 gr unt
- -1 portocala rosie
- -sare
- -piper
Mod de preparare
Pieptul de pui l-am spalat si l-am fiert timp de 5 minute in apa cu putina sare.
Varza de bruxelles am curatat-o de frunzele vestede si am fiert-o si pe ea putin in apa cu sare (cam 3 minute).
Ceapa si usturoiul le-am taiat solzisor, ghimbirul l-am razuit, portocala am curatat-o de coaja si am taiat-o cubulete iar topinamburul l-am spalat, curatat si facut cubulete.
Intr-un castron am pus ceapa, usturoiul, topinamburul, ghimbirul, portocala si pieptul de pui. Deasupra am pus bucatele de unt, sare si piper si le-am amestecat putin.
Punem totul intr-un vas termorezistent si adaugam varza scursa de apa.
Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute maxim.
Serviti cald cu smantana sau branzeturi deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|