Pui cu legume si portocale

Postat de andaoana in Pui
9 Feb 2016 | 2753 vizualizari
Pui cu legume si portocale

Mie imi place combinatie de dulce cu carne asa ca am pus in practica o reteta de pui cu topinambur, varza de bruxelles si portocale . Aceasta reteta vine si ca raspuns la provocarea din Cutia Misterelor propusa de Simona Georgescu http://pumpkinmona.blogspot.ro/2016/01/provocarea-cutia-misterelor-mistery-box.html.  

Ingrediente

  • -1 piept pui
  • -3-4 bucati topinambur
  • -15 bucati varza de bruxelles
  • -1 ceapa rosie
  • -1 catel usturoi
  • -1 cm ghimbir razuit
  • -50 gr unt
  • -1 portocala rosie
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Pieptul de pui l-am spalat si l-am fiert timp de 5 minute in apa cu putina sare.

Varza de bruxelles am curatat-o de frunzele vestede si am fiert-o si pe ea putin in apa cu sare (cam 3 minute).

Ceapa si usturoiul le-am taiat solzisor, ghimbirul l-am razuit, portocala am curatat-o de coaja si am taiat-o cubulete iar topinamburul l-am spalat, curatat si facut cubulete.

Intr-un castron am pus ceapa, usturoiul, topinamburul, ghimbirul, portocala si pieptul de pui. Deasupra am pus bucatele de unt, sare si piper si le-am amestecat putin.

Punem totul intr-un vas termorezistent si adaugam varza scursa de apa.

Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute maxim.

Serviti cald cu smantana sau branzeturi deasupra.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpe de pui marinate cu legume in vasul roman

Postat de kamy

Pulpe de pui marinate cu legume in vasul roman

   Pulpele se curata, se spala ff bine,se sareaza,pipereaza,se freaca bine cu cimbru si se pun intr-un castron impreuna cu zeama de la portocale si lamaie.Se lasa la frigider cel putin o...

Citeste continuarea

Ficatei si gulii umplute

Postat de nico15

Ficatei si gulii umplute

Guliile se spala si li se va scoate miezul pentru a fi umplut cu amestecul rezultat din: ceapa care se taie in cubulete mici si se pune la calit alaturi de ciuperci, orezul se pune la fiert 15...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.02.2016, 10:56
Place!
la 09.02.2016, 10:59
mmm... ce combinatie!
la 09.02.2016, 11:14
bun bun
la 09.02.2016, 12:04
Bun bun
la 09.02.2016, 12:25
Ce combinatie faina!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking