Ingrediente
- 8 pulpe de pui intregi
- 2 portocale
- 1 lamaie
- 4-5 cartofi potriviti
- 1 conserva ciuperci
- 1/2 pachet de legume cu orez
- 200 ml bulion
- cimbru
- sare,piper
- frunze de marar sau patrunjel
Mod de preparare
Pulpele se curata, se spala ff bine,se sareaza,pipereaza,se freaca bine cu cimbru si se pun intr-un castron impreuna cu zeama de la portocale si lamaie.Se lasa la frigider cel putin o ora.
Vasul roman se pune in apa(sa-l acopere cel putin 2 ore)se sterge in interior,se unge bine cu unt,se pun cartofii taiati cuburi mai mari,se presara putina sare si piper,se pun ciupercile,mix-ul de legume inghetate,se presara sare si piper,se pun pupele,bulionul,se mai presara sare piper si cimbru,se pune capacul si se baga in cuptor.Se da drumul la foc,potrivit 1 ora,dupa care 1ora, mic.
Cand serviti puteti presara frunze proaspete de marar sau patrunjel.
Pofta buna!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui marinate cu legume in vasul roman" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (47)
|