Ingrediente
- un pui de tara(pieptul, pulpele si aripile)
- 75 gr unt
- 2 cepe
- 200 ml vin spumant
- 200 gr smantana
- 200 gr ciuperci conservate
- 2 oua
- piper
- boia de ardei dulce
- cimbru
- 2 foi de dafin
- 6 catei de usturoi
- sare
- 1 legatura patrunjel verde
Mod de preparare
Mai intai am pus la fiert carnea de pui pana cand s-a separat grasimea de pe ea, fiind un pui de tara a fost putin grasut.
Am scurs carnea si am condimentat-o cu piper, boia de ardei si sare.
Intr-un vas am pus untul la topit si am rumenit timp de 5 minute carnea de pui in el pe toate partile.
Am adaugat ceapa tocata marunt si am calit-o si pe ea alte 5 minute impreuna cu carnea, mestecand din cand in cand, apoi am adaugat ciupercile taiate marunt si scurse bine si usturoiul pisat, cimbrul si foile de dafin. Le-am lasat inca 5 minute, dupa care am adaugat vinul, am acoperit vasul si am lasat la fiert 15 miunte.
Am batut ouale bine, am adaugat smantana si patrunjelul tocat, am omogenizat bine si am amestecat totul in vasul de pe foc.
Am mai lasat pe foc inca 15 minute dupa care am potrivit de sare si piper si am oprit focul.
Am servit alaturi de mamaliguta calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui manastiresc" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|