Ingrediente
- 4-5 buc. pulpe pui
- 2 buc. ceapa
- 1 varf boia de ardei
- 1/2 pumn patrunjel
- 1 varf piper mixt
- 1 varf sare
- 4 lingura ulei de floarea soarelui
- 1-2 lingura faina alba
- 150 ml vin alb
- 300 ml smantana
- 1 lingura condimente pt pui
- 400 gr ciuperci taiate
- 2-3 buc. fire marar verde
Mod de preparare
Pulpele spalate si curatate le stergem cu un servet de hartie, apoi le condimentam pe toate partile.
Punem la incins intr-un wok 2 linguri ulei in care vom praji carnea pe ambele parti, la foc mediu.
Stingem cu o cana cu apa si lasam focul mic.Acoperin wok-ul si lasam sa fiarba 30 minute.
Cepele curatate le tocam marunt si le sotam in restul de ulei.Adaugam ciupercile taiate si calim cateva minute.Stingem totul cu vin, firbem 5 minute, apoi adaugam usturoiul presat.
Turnam ciupercile peste pui, adaugam 3 linguri cu smantana, asezonam si adaugam putina apa daca mai e cazul.Lasam sa fiarba la foc mic 10 minute.
La final adaugam restul de smantana amestecata cu faina( maestrul a amestecat smantana cu doua oua intregi), verdeata tocata marunt si lasam sa mai dea cateva clocote pina se ingroasa sosul.
Facem mamaliguta punamd la 1 l apa cu putina sare 300 g faina de malai, amestecam si lasam sa fiarba la foc mic.
Servim pulpele manastiresti cu mamaliguta si vorba maestrului: "...e greu sa nu te arunci, de nebun, cu mamaliga cu tot in bunatatea asta sofisticata..."
Pofta mare !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui manastiresc" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|