Pui manastiresc

Postat de Sidy in Pui
6 Apr 2012 | 4176 vizualizari
Pui manastiresc

O mancarica de duminica, delicioasa si plina de arome, dupa reteta maestrului Radu Anton Roman, cu putine modificari facute de mine.... Sunt convinsa ca are sa va placa savoarea ei si poate vi-am dat o idee ce sa pregatiti pentru duminica.

Ingrediente

  • 4-5 buc. pulpe pui
  • 2 buc. ceapa
  • 1 varf boia de ardei
  • 1/2 pumn patrunjel
  • 1 varf piper mixt
  • 1 varf sare
  • 4 lingura ulei de floarea soarelui
  • 1-2 lingura faina alba
  • 150 ml vin alb
  • 300 ml smantana
  • 1 lingura condimente pt pui
  • 400 gr ciuperci taiate
  • 2-3 buc. fire marar verde

Mod de preparare

Pulpele spalate si curatate le stergem cu un servet de hartie, apoi le condimentam pe toate partile.

Punem la incins intr-un wok  2 linguri ulei in care vom praji carnea pe ambele parti, la foc mediu.

Stingem cu o cana cu apa si lasam focul mic.Acoperin wok-ul si lasam sa fiarba 30 minute.

Cepele curatate le tocam marunt si le sotam in restul de ulei.Adaugam ciupercile taiate si calim cateva minute.Stingem totul cu vin, firbem 5 minute, apoi adaugam usturoiul presat.

Turnam ciupercile peste pui, adaugam 3 linguri cu smantana, asezonam si adaugam putina apa daca mai e cazul.Lasam sa fiarba la foc mic 10 minute.

La final adaugam restul de smantana amestecata cu faina( maestrul a amestecat smantana cu doua oua intregi), verdeata tocata marunt si lasam sa mai dea cateva clocote pina se ingroasa sosul.

Facem mamaliguta punamd la 1 l apa cu putina sare 300 g faina de malai, amestecam si lasam sa fiarba la foc mic.

Servim pulpele manastiresti cu mamaliguta si vorba maestrului: "...e greu sa nu te arunci, de nebun, cu mamaliga cu tot in bunatatea asta sofisticata..."

Pofta mare !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui manastiresc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui manastiresc

Postat de Lia1

Pui manastiresc

Puteti folosi orice fel de carne de pui. Eu am gatit cu pulpe de pui. Presarati bucatile de carne cu piper, sare, si 1 lingurita cu varf de boia. Intr-o tigaie mare, in 2 linguri de ulei incins...

Citeste continuarea

Pui manastiresc

Postat de merisor67

Pui manastiresc

Mai intai am pus la fiert carnea de pui pana cand s-a separat grasimea de pe ea, fiind un pui de tara a fost putin grasut. Am scurs carnea si am condimentat-o cu piper, boia de ardei si sare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2012, 09:40
Am facut si eu odata.
E grozav de bun!
la 06.04.2012, 09:48
am mai vazut reteta asta si tare mi-a placut
la 06.04.2012, 09:49
bun
la 06.04.2012, 09:51
bun bun
la 06.04.2012, 10:08
buna,buna

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking