Pui manastiresc

Postat de Lia1 in Pui
2 Oct 2013 | 7244 vizualizari
Pui manastiresc

Nu puteam sa lipsesc eu din corul celor care au gatit aceasta bunatate. Am preparat dupa reteta lui Gaby, schimbarile sunt insesizabile... Un preparat foarte gustos, complet, pentru care am primit felicitari de la ai mei.

Ingrediente

  • 1 kg carne de pui
  • 400 gr ciuperci proaspete
  • 2 cepe
  • 5 catei usturoi
  • 120 ml vin alb sec
  • 200 g smantana
  • 2 oua
  • 1 legatura patrunjel
  • cateva fire de marar (optional)
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingurita cu varf boia dulce
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • sare, piper

Mod de preparare

Puteti folosi orice fel de carne de pui. Eu am gatit cu pulpe de pui. Presarati bucatile de carne cu piper, sare, si 1 lingurita cu varf de boia.

Intr-o tigaie mare, in 2 linguri de ulei incins prajim la foc mediu carnea de pui pe ambele parti pana se rumeneste.  Scoatem carnea in oala in care gatim mancarea finala. Stingem cu 1+1/2 cana de apa si dam focul la mic.  Fierbem cu capac cam 45 minute (daca puiul e de casa) sau doar 30 minute daca aveti pui cumparat.

In acest timp calim cepele tocate julienne in restul de 2 linguri de ulei.  Cand ceapa a devenit sticloasa, adaugam ciupercile feliate si mai calim cam 2-3 minute.  Stingem totul cu vin si 1/2 cana de apa si aducem la fierbere pentru 5 minute.  Adaugam usturoiul strivit. Turnam sosul de ciuperci de mai sus peste pui, plus 3 linguri de smantana.  Gustam sosul de sare si piper si mai adaugam daca e necesar.  Aducem totul la fierbere si lasam sa fiarba la foc mic inca 20 minute. La final, adaugam ouale batute ca pt. omleta+restul de smantana+verdeturile tocate fin.  Lasam sa mai dea doua clocote si stingem focul.

Se mananca cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui manastiresc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pui manastiresc

Postat de merisor67

Pui manastiresc

Mai intai am pus la fiert carnea de pui pana cand s-a separat grasimea de pe ea, fiind un pui de tara a fost putin grasut. Am scurs carnea si am condimentat-o cu piper, boia de ardei si sare....

Citeste continuarea

Pui manastiresc

Postat de Toamna07

Pui manastiresc

Bucatile de pui se asezoneaza cu sare,piper,cimbru,boia si se pun la rumenit in putin unt. Cand s-a aramit friptura se stinge cu 200 ml de supa  fierbinte, se trece intr-o tava si se da la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.10.2013, 22:27
la 02.10.2013, 22:28
Asta da mancare!
la 02.10.2013, 23:15
Deci musai sa fac si eu din asta! Mai faceam pui cu ciuperci si smantana dar nu exact dupa reteta!
la 02.10.2013, 23:18
la 02.10.2013, 23:26
Da Corina, adaosul de vin da o savoare in plus.

salut motanas

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking