Ingrediente
- 1 kg carne de pui
- 400 gr ciuperci proaspete
- 2 cepe
- 5 catei usturoi
- 120 ml vin alb sec
- 200 g smantana
- 2 oua
- 1 legatura patrunjel
- cateva fire de marar (optional)
- 4 linguri de ulei
- 1 lingurita cu varf boia dulce
- 1 lingurita cimbru uscat
- sare, piper
Mod de preparare
Puteti folosi orice fel de carne de pui. Eu am gatit cu pulpe de pui. Presarati bucatile de carne cu piper, sare, si 1 lingurita cu varf de boia.
Intr-o tigaie mare, in 2 linguri de ulei incins prajim la foc mediu carnea de pui pe ambele parti pana se rumeneste. Scoatem carnea in oala in care gatim mancarea finala. Stingem cu 1+1/2 cana de apa si dam focul la mic. Fierbem cu capac cam 45 minute (daca puiul e de casa) sau doar 30 minute daca aveti pui cumparat.
In acest timp calim cepele tocate julienne in restul de 2 linguri de ulei. Cand ceapa a devenit sticloasa, adaugam ciupercile feliate si mai calim cam 2-3 minute. Stingem totul cu vin si 1/2 cana de apa si aducem la fierbere pentru 5 minute. Adaugam usturoiul strivit. Turnam sosul de ciuperci de mai sus peste pui, plus 3 linguri de smantana. Gustam sosul de sare si piper si mai adaugam daca e necesar. Aducem totul la fierbere si lasam sa fiarba la foc mic inca 20 minute. La final, adaugam ouale batute ca pt. omleta+restul de smantana+verdeturile tocate fin. Lasam sa mai dea doua clocote si stingem focul.
Se mananca cu mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui manastiresc" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|