Pui manastiresc

Postat de Toamna07 in Pui
4 Noi 2013 | 20964 vizualizari
Pui manastiresc

Aveam prin frigider niste bucati de pui si ma gandeam cum sa-l mai reinventez.Atunci m-am apucat de rasfoit cartile de bucate prin care am gasit o reteta minunata. Incep prin a cita pe remarcabilul Radu Anton Roman,caruia ii apartine aceasta minunatie de gusturi,care spune:"Puiul acesta nu prea e pentru calugari,pare mai degraba o gateala festiva,pentru oaspeti.O mancare bogata,gustoasa,cu ingrediente una si una-de sa te lingi pe degete!"

Ingrediente

1 kg carne de pui

  • 500 g ciuperci
  • 400 ml smanatana
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi zdrobiti
  • 400 g bacon (sau orice fel de afumatura)
  • 1 ou
  • 300 ml supa (pui sau legume)
  • 200 ml vin alb dulceag
  • 2-3 linguri unt
  • piper,boia,cimbru si patrunjel

Mod de preparare

Bucatile de pui se asezoneaza cu sare,piper,cimbru,boia si se pun la rumenit in putin unt. Cand s-a aramit friptura se stinge cu 200 ml de supa fierbinte,se trece intr-o tava si se da la cuptor la foc mic,pentru 15 minute,sa se patrunda. Afumatura se taie in bucati si se pune intr-o tigaie impreuna cu ceapa tocata si o lingura de unt. Ciupercile se amesteca cu afumatura ceapa si usturoi .Se lasa sa sfaraie putin si se sting cu vin si restul de supa.Acum apare ideea parfumata a unui sos. Friptura din cuptor este de acum frageda asa ca se poate ineca in sos,iar deasupra turnam 200 ml smantana dulce. Se mai lasa tava la cuptor inca 15 minute apoi se drege mancarea cu oul batut amestecat cu sare,piper,cimbru,patrunjel tocat si restul de smantana dulce.
De-acum mancarea e gata ! Serviti fierbinte aceasta bunatate sofisticata cu paine sau mamaliga !   Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui manastiresc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui manastiresc

Postat de Lia1

Pui manastiresc

Puteti folosi orice fel de carne de pui. Eu am gatit cu pulpe de pui. Presarati bucatile de carne cu piper, sare, si 1 lingurita cu varf de boia. Intr-o tigaie mare, in 2 linguri de ulei incins...

Citeste continuarea

Pui manastiresc

Postat de merisor67

Pui manastiresc

Mai intai am pus la fiert carnea de pui pana cand s-a separat grasimea de pe ea, fiind un pui de tara a fost putin grasut. Am scurs carnea si am condimentat-o cu piper, boia de ardei si sare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.11.2013, 13:08
la 04.11.2013, 13:24
o bunatate
la 04.11.2013, 13:35
mmm, ce gustos
la 04.11.2013, 13:38
foarte fain!
la 04.11.2013, 13:38
este cel mai bun pui mancat vreodata, inca nu l-a depasit altceva

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking