Ingrediente
- pentru capac: (ce fain sună !)
- 150 ml apă
- un praf de sare,
- 1 linguriţă zahăr
- o bucăţică de drojdie (cât o nucă)
- 2-3 linguri ulei
- 300 gr făină
- pentru tocăniţă/mâncărică:
- 3 pulpe pui
- 2 roşii
- 1 ceapă mare
- 2 bucheţele (mai mărişoare) de brocoli
- 1 morcov mare
- 2 linguri bulion
- 3 căţei de usturoi
- 2 boabe coriandru
- 3 boabe enibahar
- 1 frunză dafin,
- 5 boabe piper negru
Mod de preparare
Din drojdie frecată cu zahăr adăugată puţină apă şi un strop de făină se face o maia care se lasă la cald vreo 10 minute. Apoi se adauga restul de apă, făina şi se face un aluant care la final se frământă cu cele 3 linguri de ulei. Se frământă bine sşi se lasă aluatul la loc călduţ vreo 30 minute.
În timpul ăsta...
Pulpele de pui se pun la fiert cu boabele şi frunza de dafin cam vreo 20 minute, maxim. Separat se taie ceapa şi se căleşte. Se adaugă morcovul ras pe răzătoarea mică (dar merge şi pe cea cu ochiuri mai mari) şi roşiile tăiate cubuleţe. Se amestecă puţin şi se dă un clocot-două. Se adaugă o ceşcuţă de apă, bulionul, usturoiul tăiat, şi bucheţelele de brocoli. Se lasă la fiert, la foc potrivit, cât să scadă niţel şi să se formeze un soi de sos. Se adaugă carnea şi se mai lasă câteva minute pe foc. Se pune apoi într-o craţită, sau vas termorezistent. Deasupra puneţi capacul de aluat uns cu un gălbenuş de ou şi lăsaţi la cuptor până se rumeneşte frumos.
Pot spune, pe drept cuvânt, că este cea mai bună tocăniţă, mâncărică (cum vreţi să-i spuneţi) de pui pe care am mâncat-o vreodată. Încercaţi!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume şi un capac de pâine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|