Pui cu legume şi un capac de pâine

Postat de alice_ciobanu in Pui
14 Iun 2011 | 3433 vizualizari
Pui cu legume şi un capac de pâine

Am văzut mai demult această reţetă la Laura A. mai apoi la Miha şi mi-a plăcut foarte mult. Acum a venit rândul meu să încerc reţeta, uşor adaptată la ceea ce aveam prin casă...şi am observat că e o mâncare în care poţi pune liniştit lângă pui tot felul de legume..aşa că fiecare e liber să pună sub capac tot ce are la îndemână.

Ingrediente

  • pentru capac: (ce fain sună !)
  •  150 ml apă
  • un praf de sare,
  • 1 linguriţă zahăr
  • o bucăţică de drojdie (cât o nucă)
  • 2-3 linguri ulei
  • 300 gr făină
  • pentru tocăniţă/mâncărică:
  •  3 pulpe pui
  •  2 roşii
  •  1 ceapă mare
  •  2 bucheţele (mai mărişoare) de brocoli
  •  1 morcov mare
  •  2 linguri bulion
  •  3 căţei de usturoi
  •  2 boabe coriandru
  •  3 boabe enibahar
  •  1 frunză dafin,
  •  5 boabe piper negru

Mod de preparare

Din drojdie frecată cu zahăr adăugată puţină apă şi un strop de făină se face o maia care se lasă la cald vreo 10 minute. Apoi se adauga restul de apă, făina şi se face un aluant care la final se frământă cu cele 3 linguri de ulei. Se frământă bine sşi se lasă aluatul la loc călduţ vreo 30 minute.

În timpul ăsta...

Pulpele de pui se pun la fiert cu boabele şi frunza de dafin cam vreo 20 minute, maxim. Separat se taie ceapa şi se căleşte. Se adaugă morcovul ras pe răzătoarea mică (dar merge şi pe cea cu ochiuri mai mari) şi roşiile tăiate cubuleţe. Se amestecă puţin şi se dă un clocot-două. Se adaugă o ceşcuţă de apă, bulionul, usturoiul tăiat, şi bucheţelele de brocoli. Se lasă la fiert, la foc potrivit, cât să scadă niţel şi să se formeze un soi de sos. Se adaugă carnea şi se mai lasă câteva minute pe foc. Se pune apoi într-o craţită, sau vas termorezistent. Deasupra puneţi capacul de aluat uns cu un gălbenuş de ou şi lăsaţi la cuptor până se rumeneşte frumos.

Pot spune, pe drept cuvânt, că este cea mai bună tocăniţă, mâncărică (cum vreţi să-i spuneţi) de pui pe care am mâncat-o vreodată. Încercaţi!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume şi un capac de pâine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de pui sub capac de paine

Postat de Patricia_Iordache_79

Piept de pui sub capac de paine

Cum preparam carnea: Intr-un vas de lut sau ceramic punem la calit uleiul de masline si catelul de usturoi presat cu lama cutitului.  Taiem pieptul de pui in bucatele potrivite si le...

Citeste continuarea

Piept de pui în sos de vin, sub capac de pâine

Postat de gaby_d

Piept de pui în sos de vin, sub capac de pâine

Întâi ne ocupam de pieptul de pui. Îl porţionam în bucăţi  de 1,5-2 cm grosime, îl batem uşor cu ciocanul de carne, condimentăm cu sare şi piper şi-l...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.06.2011, 10:57
la 14.06.2011, 11:04
la 14.06.2011, 11:17
tare bun
parca o facuse Gaby_d
la 14.06.2011, 11:42
Ce bun e!
la 14.06.2011, 13:40
bravo..e super delicios

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking