Pui cu mazare si galuste

Postat de cristeena20 in Pui
8 Feb 2015 | 4949 vizualizari
Pui cu mazare si galuste

Ingrediente

  • 1/2 pui mare de casa
  • 1 ceapa mare
  • 1/4 ardei gras
  • 5-6 catei de usturoi
  • 300-400 gr mazare
  • sare, piper, dafin, pasta de gogosari, paprika iute, 1 chilli
  • 1 cana pulpa de tomate
  • 1 pahar vin alb
  • 1 cub knorr
  • Pentru galuste: 3 cani faina, 2 oua, apa rece cat cuprinde, sare

Mod de preparare

Puiul se transeaza in bucati mai mici. Pentru ca eu am avut un pui de casa mare, am folosit doar jumate. Dar puteti folosi unul mic din comert. Dupa ce l-am transat l-am temperat cu condimente: sare, piper, usturoi zdrobit si tocat marunt, dafin, pasta de ardei rosu, vin alb. Se amesteca bine si se lasa la frigider pentru o zi sau chiar douadaca e posibil,  sa intre bine condimentele.

- Ceapa se curata si se toaca marunt. La fel si ardeiul se taie marunt. Le punem la calit cu ulei de masline si putina margarina. Eu folosesc des margarina la gatit deoarece nu e foarte grasa si iese foarte buna. Cand s-a inmuiat ceapa adaugam usturoi pisat si punem carnea. O amestecam , intorcand bucatile de pui, sa prinda culoare alba si apoi turnam marinata . Lasam putin sa se evapore vinul, maia duagam daca e nevoie si punem apa fierbinte. Lasam sa fiarba la foc domol pentru cca 1 ora. Depinde de ce pui folositi. Daca e nevoie adaugati si un cub concentrat knorr pentru un gust mai puternic al sosului. 

- Intre timp facem galustele: amestecam faina cu ouale si sarea, turnam apa cat cuprinde, sa iasa un aluat mai moale . Cand apa  cu sare fierbe rupem galuste micute cu lingura. Cand se ridica (dupa cca 2 minute de la fierbere) le scoatem cu o lingura gaurita si le punem in apa rece-apoi le strecuram de apa. Le pastram intr-o cratita cu capac.

- Cand carnea e aproape fiarta punem mazarea (eu am avut congelata) si adaugam pasta de rosii. La nevoie maia daugam apa. Cand mazarea e gata si sosul s-a legat stingem. Trebuie sa avem mai mult sos, deoarece scoatem o parte cu un polonic si aduagam la galuste, asa fierbinte.

-Servim alaturi de galuste si cu muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu mazare si galuste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Supa de mazare cu piept de pui si galuste

Postat de mihaelar63

Supa de mazare cu piept de pui si galuste

Se curata legumele. Ceapa, ardeiul si usturoiul se  taie marunt . Pieptul de pui se taie cuburi . Sotati usor legumele in ulei . Sarati . Adugati pieptul de pui si...

Citeste continuarea

Mazare cu pui si galuste

Postat de Corina33

Mazare cu pui si galuste

Se curata ceapa si morcovul. Ceapa se taie cubulete, iar morcovul rondele. Se pun la calit in uleiul incins pana se inmoaie, amestecand din cand in cand. Se spala si se curata carnita, apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2015, 22:43
o bunatate
la 08.02.2015, 22:46
Uite ca pui cu galuste fac mereu dar mazare nu am pus,o idee buna
la 08.02.2015, 23:19
Excelent!
la 08.02.2015, 23:29
la 08.02.2015, 23:36
Daca este si cu galuste nu rezist

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking