Pui cu miere si smochine

Postat de carla27carla in Pui
2 Noi 2014 | 3522 vizualizari
Pui cu miere si smochine

Ingrediente

  • 3 pulpe de pui
  • 4 smochine
  • 1 ceapa rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 2 lg ulei de masline
  • 1 lgt scortisoara
  • 1 lgt ghimbir
  • 1/2 lgt sare
  • 1/2 lgt piper
  • 1 lg miere de albine
  • 1 lgt curcuma
  • 1 vf cutit sofran pudra

Mod de preparare

Intr-o tigaie se incinge 2 lg de ulei de masline ,se pun pulpele de pui fara piele si se lasa sa se inabuse putin,se adauga ceapa tocata marunt si usturoiul tocat marunt.Se adauga condimentele:scortisoara,ghimbirul,sare,piper,curcuma si sofranul,si se lasa sa se inabuse putin.Dupa 5 minute se pune mierea,apa sau supa de pui ,cat sa acopere carnea si se lasa sa fiarba carnea Cand carnea este fiarta ,lasam sa scada sosul apoi adaugam smochinele taiate in patru,acoperim tigaia si mai lasam 5 min sa fiarba dar sa nu se transforme in gem.

Se serveste cu cus-cus,orez sau simpla .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu miere si smochine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ostropel de pui cu mamaliguta "imbracata" in branza de oi

Postat de Dya

Ostropel de pui cu mamaliguta "imbracata" in branza de oi

Am dezosat pulpele si le-am taiat in bucati potrivite, le-am rumenit usor si am adaugat ceapa, usturoiul si ardeiul taiate in cuburi mici. Le-am calit pentru aproximativ 10 minute, dupa care am...

Citeste continuarea

Tocana taraneasca de pui

Postat de eumimi

Tocana taraneasca de pui

Fierbem carnea de pui si oprim supa. Prajim apoi carnea de pui, doar cat sa o rumenim putin. In acelasi ulei in care am rumenit carnea de pui, calim ceapa taiata julienne pentru 7-8 minute....

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.11.2014, 17:23
la 02.11.2014, 17:24
la 02.11.2014, 17:32
la 02.11.2014, 17:53
Ce bune sunt preparatele cu sos dulce!
la 02.11.2014, 17:59
Nu-s de ce ,dar nu pot sa asociez astfel de combinatii..

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking