Pui cu orez la cuptor

Postat de Corina33 in Pui
7 Mai 2011 | 8826 vizualizari
Pui cu orez la cuptor

Am vazut reteta asta mai demult pe Euforia Cuisine la ''Alive and Cooking''. Tare mult mi-a placut fiindca mi se parea simpla si savuroasa. Intre timp, am vazut intr-o alta emisiune care imi place mult: ''Food Safari'', puiul gatit tot la cuptor dar mult mai condimentat. Am luat putin de la fiecare si mi-a placut mult cum a iesit atat puiul cat si orezul.

Ingrediente

  • 1 kg pui (pulpe, pui intreg)
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 lamaie
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita praf chilli
  • 1 lingurita turmeric
  • 1 lingurita sofran
  • un praf de zahar
  • sare, piper macinat
  • 500 g orez
  • 1 ceapa
  • 1 tija de telina
  • 100 ml vin alb
  • 1 l supa de pui
  • 50 g unt
  • 100 ml smantana
  • patrunjel tocat

Mod de preparare

Se curata si se zdrobeste usturoiul. Se amesteca cu uleiul si zeama de lamaie, apoi se adauga toate condimentele inclusiv sare, piper si se amesteca bine. Cu aceasta pasta se unge puiul spalat si zvantat, apoi se pune in tava si se da la cuptor ptr 40 de minute.

Se spala bine orezul in mai multe ape. Se curata ceapa, se toaca marunt impreuna cu telina si se amesteca cu orezul. Se scoate puiul sau pulpele din tava, se aseaza orezul si se toarna peste el vinul si supa de pui. Se aseaza puiul deasupra, se acopera cu o folie si se da din nou la cuptor ptr 30 de minute.

Cand e gata se scoate iar puiul din tava, se condimenteaza orezul cu sare si piper, se adauga untul, smantana si se amesteca bine. Se serveste cu multa verdeata tocata.

Pofta buna!

Inspiratia                                                 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu orez la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Chiftelute din piept de pui la cuptor, cu pilaf de orez

Postat de RODIMUR

Chiftelute din piept de pui la cuptor, cu pilaf de orez

Pieptul de pui se fasonează, se spală și apoi se toacă fin. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se...

Citeste continuarea

Pui invelit in piept de porc, cu bere si mirodenii la cuptor

Postat de ancutsa

Pui invelit in piept de porc, cu bere si mirodenii la cuptor

      Se pârlesc pulpele de pui și se spală. Se taie în jumătăți, astfel încât fiecare să aleagă ce îi place – ori...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.05.2011, 11:09
tocmai mancam,dar las totul balta si vin al tine
la 07.05.2011, 11:12
te astept cu drag!
la 07.05.2011, 11:31
Deosebit de bun
la 07.05.2011, 11:32
Sa ma astepti si pe mine.
la 07.05.2011, 11:45

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking