Pui cu pasta de susan si tagliatelle din morcov si dovlecel

Postat de adnia in Pui
9 Iun 2013 | 3568 vizualizari
Pui cu pasta de susan si tagliatelle din morcov si dovlecel

Am invatat sa fac si eu tahini! Nu e greu deloc, dar ma simt de parca as fi descoperit America:)) Si ca sa "fac" ceva cu pasta asta minunata, am creat reteta ce urmeaza, de care sunt foaaarte mandra si pe care o voi repeta ori de cate ori am ocazia!

Ingrediente

Pt. pasta de susan avem nevoie de:

  • 200 gr. seminte de susan
  • 2-3 linguri ulei vegetal (preferabil de susan, ca sa- accentueze gustul--eu, insa, am folosit de floarea-soarelui)

Pt. sosul de susan avem nevoie de:

  • 2-3 linguri pasta tahini
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • patrunjel si menta proaspete (eu am pus 1/2 legaturica patrunjel si 3-4 fire menta)

Pt. garnitura avem nevoie de:

  • 2 morcovi mari
  • 1 dovlecel mediu

In rest, mai avem nevoie de

  • 1 piept pui dezosat
  • condimente, dupa plac

Mod de preparare

Mod de preparare:

1. Incepem cu prepararea pastei de susan: nu ia deloc mult timp si nici nu e complicat!

Inainte de a trece la postarea retetei, trebuie sa va spun ca am mai facut acum ceva timp si pasta tahini raw, dar pe care am procesa-to in blender..si nu a iesit atat de fina ca aceasta..insa tot buna. Acum, insa, am schimbat putintel reteta..si aparatul de maruntit:))Asa...sa incepem!

Am incins o tigaie  teflon si am pus in ea semintele de susan, sa le prajesc putin, amestecandu-le continuu (mai bine zis, sa le incing, pt. ca n-au voie sa se rumeneasca deloc, altfel devin amare-amare). Aceasta operatiune dureaza 1-2 minute. Le-am lasat sa se raceasca bine, apoi le-am transferat in vasul  cu cutit al mixerului vertical, am pus capacul, am cuplat blocul-motor al aparatului si am pornit "jucaria". Susanul meu s-a pulverizat in cateva secunde. Am adaugat uleiul, am mixat din nou...si pt. ca deja incepea sa se miste destul de greu, am adaugat cateva linguri de apa. din nou..mixare. de data aceasta am obtinut pasta mult dorita (in poza vedeti toata cantitatea obtinuta--cat sa incapa intr-un borcanel mic de miere..dar pt. mine este mai mult decat suficient).
Se pastreaza in frigider pana la utilizarea sa--eu folosesc aceasta cantitate cam la 2 retete.

2. Preparam sosul de susan: si asta se face in 2 timpi si 3 miscari (de fapt, mai mult timp imi ia mie sa povestesc cum am facut decat prepararea propriu-zisa). Apelam la acelasi blender vertical si vasul lui: punem in vas jumatate din compozitia de pasta de susan, zeama de lamaie, putina sare, cateva linguri apa (dupa preferinte) si verdeata. Mixam totul pt. cateva secunde, pana devine sos...si gata!

3. Pregatim puiul: taiem pieptul de pui in cuburi potrivit de mari, le punem intr-un vas de lut si le amestecam cu sosul de mai sus. Dam la cuptor, la foc mic, pana se inmoaie carnea.  

4. Pregatim pastele din legume: nimic mai simplu! Morcovii si dovlecelul se plata bine, se curata cu mandolina de decojit legume, iar apoi, cu ajutorul aceluiasi instrument taiem pe lung legumele, obtinand frumoasele tagliatelle.
Sa va spun un secret: sunt extrem de gustoase si asa, crude, eventual marinate...dar stiind ca sotul meu nu le-ar mansa in acest mod, le-am "gatit" putin, ca sa-l pacalesc:)
Adica, le-am introdus pt. 1 minut in apa clocotita cu sare (dar cu focul stins)...ca sa fie calde si sa aiba o tenta de "gatire" in ele--asa am impacat si capra si varza (si pe el, ca nu sunt absolut crude, dar si pe mine, ca am reusit sa le pastrez nutrientii cat mai mult posibil).
Le-am scurs si..gata!

5. Servire: pe 2 farfurii se aseaza tagliatelle, ca baza, peste care montam cubuletele de pui cu sos si servim calde!

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu pasta de susan si tagliatelle din morcov si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Snitele de pui

Postat de licurici_lra

Snitele de pui

Pieptul de pui se taie in felii subtiri si se bate usor, apoi se pun condimentele pe fiecare parte (sare, piper si oregano). Fulgii de porumb se maruntesc si se pun intr-un blender impreuna cu...

Citeste continuarea

Mancarica picanta cu ghebe si piept de pui

Postat de simona72

Mancarica picanta cu ghebe si piept de pui

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei de masline. Se adauga usturoiul si carnea taiata bucati. Se calesc usor la foc iute, se adauga sucul de rosii si se lasa sa se patrunda carne usor. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.06.2013, 00:21
la 09.06.2013, 00:42
Ce bunatate!Bravo!!!
la 09.06.2013, 00:44
Grozav de delicioasa e pasta tahini... Arata grozav preparatul tau!
la 09.06.2013, 06:19
imi place!
la 09.06.2013, 07:04
imi place!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking