Ingrediente
- carne de pui
- 3 buc praz
- 4 linguri mustar boabe
- usturoi
- rozmarin proaspat
- 100 ml smantana
- 1 lingura mustar macinat(eu nu am avut)
- 1/2 pahar vin alb
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare
Bucatile de pui ,eu am folosit partea de sus a copanului :) se spala si se usuca cu hartie de bucatarie.Rozmarinul se taie fin si se pune deasupra.Se pune si mustarul macinat,piper,sare.
Intr-o tigaie incapatoare punem ulei si usturoiul 1 spic,cand e ferbinte punem si carnea.O prajim cam 8-10 minute pe ambele parti.O dam la o parte.
Curatam prazul si partea alba o taiem rondele fin.Punem prazul in tigaia si il calim.Asezam din nou carnea impreuna cu prazul si adaugam cele 4 linguri de mustar boabe.Lasam la prajit un pic.
Adaugam si vinul amestecat cu apa ,cam un pahar jumate -jumate.
Lasam sa se evapore.Adaugam smantana si mai lasam pe foccam 10 minute.
Saram,piperam si daca tigaia se poate baga la cuptor o mai lasam la cuptor 30 minute.
Cand carnea e gata se scoate si se serveste.
Eu am servit cu orez basmati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu praz si mustar" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|