Pui cu rozmarin la vasul tajine

Postat de rivka in Pui
22 Aug 2010 | 4330 vizualizari
Pui cu rozmarin la vasul tajine

Ingrediente

  • 1 pui de cca 1300 grame am avut eu
  • ulei masline
  • sare
  • jumatate cana de supa
  • 2 lingurite varf de rozmarin
  • 1 lingurita de cimbru
  • 1 lingurita piper 4 anotimpuri boabe
  • garnitura puree de cartofi
  • puree de mere cu scortisoara

 

Mod de preparare

Sunt foarte incantata de acest vas, sincer nu am facut niciodata un pui mai fraged la cuptor pana acum , este ca untul se desprinde carnea de pe oase.
Ma bucur foarte mult ca am aflat de acest vas.
Am facut azi un pui cam de 1.300 grame in vasul tajine , l-am lasat vreo ora in apa rece cu sare, apoi l-am spalat bine, l-am uns cu ulei de masline l-am frecat cu sare si l-am stropit cu 2 lingurite pline varf de rozmarin.L-am aseazat in vasul tajine , am adaugat in vas jumatate de cana de supa, o lingurita boabe piper 4 anotimuri si jumatate de lingurita de cimbru.
Am lasat puiul asa in vasul tajine acoperit cateva ore la frigider, vreo 5.
L-am dat la cuptor la 200 grade cca 100 minute.
A iesit minunat!Abia astept sa pregatesc la acest vas rata si gasca sau curcan.Oricum sunt foarte foarte incantata de acest vas si sfatuiesc pe oricine are posibilitatea sa nu se dea in laturi sa il cumpere.
Am servit puiul cu puree de cartofi peste care am turnat cu o lingura putina supa din vas si puree de mere cu scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu rozmarin la vasul tajine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura de pui cu cartofi si rosii cherry in sos de vin cu rozmarin si cimbru la vasul de lut, tajine

Postat de rivka

Friptura de pui cu cartofi si rosii cherry in sos de vin cu rozmarin si cimbru la vasul de lut, tajine

Am tot vazut retete asemanatoare pe blogul Silviei si al Mariei Mihalache:  http://mmihalache.blogspot.com/2010/09/pulpe-de-pui-cu-cartofi-noi-la-cuptor.html  deci m-am hotarat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.08.2010, 11:38
miha observa te rog pireul de cartofi la globulator...da???
la 22.08.2010, 12:05
Asta a fost primul lucru care mi-a sarit in ochi.
la 22.08.2010, 12:43
baiiiii,48de vizualizari si nici o furculita????????
la 22.08.2010, 13:02
uite io am pus, ca draga mi-i fata asta si fain mai gateste
la 22.08.2010, 13:07

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking