Friptura de pui cu cartofi si rosii cherry in sos de vin cu rozmarin si cimbru la vasul de lut, tajine

Postat de rivka in Pui
14 Sep 2010 | 7532 vizualizari
Friptura de pui cu cartofi si rosii cherry in sos de vin cu rozmarin si cimbru la vasul de lut, tajine

Ingrediente

  • 6 cartofi maricei
  • rosii cherry
  • 4 pulpe mari de pui
  • un pahar de vin alb
  • boia
  • sare
  • rozmarin
  • cimbru
  • ulei de masline

Mod de preparare

Am tot vazut retete asemanatoare pe blogul Silviei si al Mariei Mihalache: http://mmihalache.blogspot.com/2010/09/pulpe-de-pui-cu-cartofi-noi-la-cuptor.html deci m-am hotarat azi sa incerc si eu. Nu am folosit vas roman caci nu am inca dar am vasul tajine, tot de lut deci l-am pus iar la treaba.

Pentru friptura am folosit:
6 cartofi maricei
rosii cherry
4 pulpe mari de pui pe care le-am lasat jumatate de zi la marinat in frigider unse cu ulei de masline, boia(paprika) dulce, sare, rozmarin si un pahar maricel de vin alb.

Am curatat cartofii , i-am taiat in 4 , i-am asezat pe fundul vasului de lut. Deasupra am pus pulpele de pui , sucul de marinada in care au stat jumatate de zi l-am turnat deasupra, am adaugat deasupra rosiile cherry si am stropit totul cu o lingurita de cimbru uscat.
Am pus capacul vasului tajine si am dat la cuptor la cca 240 grade cca 2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de pui cu cartofi si rosii cherry in sos de vin cu rozmarin si cimbru la vasul de lut, tajine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui condimentat, servit cu sos de usturoi si ardei copti

Postat de merisor67

Pui condimentat, servit cu sos de usturoi si ardei copti

Spalam puiul bine si il stergem cu servetele absorbante. Cu varful degetelor incercamm sa ii indepartam pielea de carne, atat cat se poate, fara a o rupe. Preparam sosul pentru uns....

Citeste continuarea

Pui cu sos de rosii, spanac si parmezan

Postat de Bucataras

Pui cu sos de rosii, spanac si parmezan

Pune la topit untul intr-o tigaie mare.   Condimenteaza cu sare, piper si oregano pulpele de pui, apoi pune-le in tigaie si gateste-le cam 5 minute pe fecare parte, la foc mediu....

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.09.2010, 10:24
wow...............cat de bine arata si ce buna trebuie sa fie...............excelent!................................
la 14.09.2010, 10:28
multumesc !
la 14.09.2010, 10:30
Ce bine arata.Trebuie sa iau si eu un vas din asta,ca prea se spune ca este bun.
la 14.09.2010, 10:33
Imi place mult cum arata
la 14.09.2010, 10:41
Frumos si apetisant!

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking