Pui cu smantana si orez

Postat de miha in Pui
28 Noi 2011 | 7982 vizualizari
Pui cu smantana si orez

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • boabe de piper verde
  • boabe de ienibahar
  • boabe de coriandru
  • 2 foi de dafin
  • ~500 g smantana
  • 1 ceapa
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita amidon
  • 2 catei de usturoi
  • 1 cana orez
  • verdeata
  • sare

Mod de preparare

Pieptul de pui taiat cubulete se pune la fiert in apa cu putina sare, condimentele boabe si frunzele de dafin. Se spumuieste de cate ori este nevoie. Cand pieptul de pui este fiert se scoate pe o farfurie si se pastreaza la cald.

Zeama se strecoara. Punem orezul la fiert in aceasta zeama aromata.

Ceapa tocata marunt se caleste usor in putin ulei de masline. Se adauga cubuletele de piept de pui si se rumenesc usor pe toate partile.

Intr-un castron amestecam smantana cu galbenusul, amidonul si usturoiul pisat. Turnam peste carne si omogenizam. Adaugam cateva linguri de orez fiert si mai dam cateva clocote. Potrivim gustul de sare.

Se serveste cald cu restul de orez fiert si verdeata tocata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu smantana si orez" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de piept de pui cu sos de mustar

Postat de cristeena20

Reteta de piept de pui cu sos de mustar

Iata cum se prepara Reteta de piept de pui cu sos de mustar Pieptul de pui se taie felii si se condimenteaza pe ambele parti cu sare, piper, praf de usturoi si stropim cu putin ulei de masline....

Citeste continuarea

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana

Postat de privatelaura

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana

Iata cum se prepara Reteta de ciorba de perisoare cu smantana. Mai intai, am tocat pieptul de pasare (al meu a fost mare, aproximativ 800 gr). Carnea tocata am condimentat-o cu sare, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.11.2011, 09:47
delicios
la 28.11.2011, 10:08
bun bun
la 28.11.2011, 10:08
unde vad pui cu smanatana salivez toata
la 28.11.2011, 10:22
o mancare foarte gustoasa
la 28.11.2011, 10:34
Multumesc! Va astept la masa!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking