Pui cu sos de rosii si usturoi

Postat de Lia1 in Pui
16 Mar 2014 | 13501 vizualizari
Pui cu sos de rosii si usturoi

Mi-a placut foarte mult. Putin altfel decat preparam eu, aceasta varianta este cu oregano, cu vin (eu nu foloseam vin la preparatele cu pui), fara ceapa dar cu usturoi pus un pic mai generos (asa cum imi place). O reteta de la Gaby & Miha. Va multumesc!

Ingrediente

  • 3 pulpe pui (am pus 4)
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 1 cescuta cu vin
  • 5 rosii (am folosit conserva rosii tocate in bulion 450g)
  • 1 lingurita bulion (am pus 1 lingura cu varf cu pasta concentrata de rosii, carnea fiind mai multa)
  • 5 catei usturoi (am pus o capatana)
  • 1+1/2 lingurita oregano
  • boia, sare (am folosit 1 lingura mix de condimente pt. pui)
  • OPTIONAL: 1 mana de ciuperci (am pus 1 ardei rosu)

Mod de preparare

Pregatesti un vas/o tava cu pereti inalti pentru cuptor (2.5l minim).

1. Am dat in doua pulpele de pui. Eu indepartez pielea de obicei. Le-am crestat cam 1 cm adancime in partile carnoase ca sa patrunda aromele si ca sa se prajeasca. Le-am pus pe o tava, le-am presarat bine cu mix-ul de condimente pt pui si le-am frecat ca sa intre in crestaturi condimentul.

2. Intr-o tigaie larga incingi uleiul si frigi carnea pe ambele parti doar atata cat sa devina putin rumena (cca 5-7 minute).

3. Adaugi vinul.

4. Tai fasii ardeiul si adaugi in tigaie.

5. Toci rosiile. De data aceasta am pus rosii conservate gata taiate cubulete (asa cum am indicat in ingrediente).

6. Dezlegi bulionul in doua cani de supa si adaugi.

8. Optional, poti pune o mana de ciuperci taiate.

9. Le lasi sa fiarba pana mai scade sosul.

10. Incingi cuptorul la 200-220 grade si lasi in asteptare.

11. Adaugi usturoiul decojit si pisat, 1 lingurita cu varf mare oregano si daca mai este nevoie, potriviti de sare. La mine nu a fost cazul, conserva cu rosii era deja sarata. Tineti cont ca mai scade la cuptor si devine mai sarata.

12. Transferi in vasul pt. cuptor si o coci fara capac pana mai scade 2-3 degete si face o crusta frumoasa deasupra. 

Se mananca cu mamaliga. Cui nu ii place mamaliga, poate sa prepare piure sau garnitura din orez preparat la abur.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de rosii si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

Postat de Bucataras

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

Iata cum se prepara reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi: Prajește snitelele de pui în ulei de măsline până devin aurii. Călește usturoiul, dar adaugă-l în...

Citeste continuarea

Reteta de pui cu ardei copt si galuste

Postat de cristeena20

Reteta de pui cu ardei copt si galuste

Iata cum se preparaReteta de pui cu ardei copt si galuste  Puiul se curata bine (va asigur ca nu a avut pene ) :)) si se taie bucati. Eu am avut pui de casa si, pentru ca e mare, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.03.2014, 10:37
Vai cum arata!
la 16.03.2014, 10:42
Woow! Cat de bun! Si cum arata, Didi!
la 16.03.2014, 10:44
ce mancarica bun ai facut!
la 16.03.2014, 10:58
Buna ,buna!
la 16.03.2014, 11:08
bun bun

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking