Ingrediente
Pentru pui:
- 2 piepti de pui
- 3-4 linguri de mustar cu hrean
- 5-6 catei usturoi
- pudra de chili (boia de ardei iute), sare
- 1 lingura ulei masline
Pentru sos:
- 1ardei iute
- 1 ardei gras rosu sau capia
- 4-5 catei usturoi
- 2 rosii
- o ceapa galbena mica
- 5-6 linguri sos de rosii
- 2 linguri ulei
- circa 300 ml apa
- busuioc, sare, pudra de chili
Mod de preparare
Din mustar, ulei, usturoi si condimente se face o pasta . Pieptii de pui se taie in felii subtiri. Pe o tavita se unge un pic de sos, si se aseaza bucatile de piept in straturi astfel incat intre straturi sa ungem bine cu sos. Se acopera tavita cu folie de plastic si se da la frigider circa 30-40 minute.
Apoi se scot din frigider si se frig pe gratarul de aragaz.
Pentru sos:
- Rosiile si ardeiul iute se coc, se decojesc si se taie cubulete.
- Se incinge uleiul intr-o tigaie mai inalta.
- In uleiul incins se pune ceapa taiata marunt.
- Cand ceapa s-a inmuiat un pic se adauga rosiile si ardeiul iute,
- Se adauga si ardeiul rosu taiat marunt.
- Se lasa sa se patrunda unele pe altele legumele si se adauga apa.
- Cand incepe sa fiarba un pic se adauga condimente si usturoiul pisat bine.
Sosul se pune peste pieptul de pui iar drept garnitura eu am folosit orez alb.
Se serveste atat cald cat si rece. Cand e rece se simte iuteala mai bine.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos picant a la Ionix" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|