Pui cu sos picant a la Ionix

Postat de ionix in Pui
3 Oct 2009 | 3980 vizualizari
Pui cu sos picant a la Ionix

poza principala nu-i prea clara :S... daaar, e bun de-ti vine sa-ti lingi degetele... yummilicious!

Ingrediente

Pentru pui:
  • 2 piepti de pui
  • 3-4 linguri de mustar cu hrean
  • 5-6 catei usturoi
  • pudra de chili (boia de ardei iute), sare
  • 1 lingura ulei masline
Pentru sos:
  • 1ardei iute
  • 1 ardei gras rosu sau capia
  • 4-5 catei usturoi
  • 2 rosii
  • o ceapa galbena mica
  • 5-6 linguri sos de rosii
  • 2 linguri ulei
  • circa 300 ml apa
  • busuioc, sare, pudra de chili

Mod de preparare

Din mustar, ulei, usturoi si condimente se face o pasta . Pieptii de pui se taie in felii subtiri. Pe o tavita se unge un pic de sos, si se aseaza bucatile de piept in straturi astfel incat intre straturi sa ungem bine cu sos. Se acopera tavita cu folie de plastic si se da la frigider circa 30-40 minute.

Apoi se scot din frigider si se frig pe gratarul de aragaz. 

 

Pentru sos:

 

  • Rosiile si ardeiul iute se coc, se decojesc si se taie cubulete.
  • Se incinge uleiul intr-o tigaie mai inalta.
  • In uleiul incins se pune ceapa taiata marunt.
  • Cand ceapa s-a inmuiat un pic se adauga rosiile si ardeiul iute,
  • Se adauga si ardeiul rosu taiat marunt.
  • Se lasa sa se patrunda unele pe altele legumele si se adauga apa.
  • Cand incepe sa fiarba un pic se adauga condimente si usturoiul pisat bine.
Sosul se pune peste pieptul de pui iar drept garnitura eu am folosit orez alb.
Se serveste atat cald cat si rece. Cand e rece se simte iuteala mai bine.
Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos picant a la Ionix" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftele de pui si cartofi noi in sos de rosii la cuptor

Postat de merisor67

Chiftele de pui si cartofi noi in sos de rosii la cuptor

Spălăm bine cartofii cu buretele de vase, pentru a îndepărta frumos coaja subțire de pe ei. Îi lăsăm la scurs. Pentru chiftele, tocăm carnea de pui amestecată cu șunculița...

Citeste continuarea

Pui cu ananas si orez

Postat de licurici_lra

Pui cu ananas si orez

Am spalat bine pieptul de pui, apoi l-am taiat fasii mici, putin mai groase. L-am amestecat bine cu sare, piper, sosul de soia, zeama si pulpa de lamaie, apoi le-am bagat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.10.2009, 19:28
ah, cam asa il fac si eu ... nebunie
la 04.10.2009, 11:24
asa-i Bucataras... o nebunie... am facut ieri din nou pt c-au venit niste musafiri si au zis ca n-au mai mancat de foarte mult timp ceva asa bun
la 14.10.2009, 00:05
Ce faci Ionix-ule?Pe unde-ai disparut?
la 14.10.2009, 18:09
Mihaaaaaaaaaaaaaaaa... fac bine... am fost un pic cam ocupata si n-am avut timp sa vizitez bucataras sau sa postez pe site.... ma bucur tare mult ca mi-ai dus lipsa... trebuie sa "verific" ce-ai mai gatit... hehehe

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking