Pui cu sos picant a la Ionix

Postat de ionix in Pui
3 Oct 2009 | 3991 vizualizari
Pui cu sos picant a la Ionix

poza principala nu-i prea clara :S... daaar, e bun de-ti vine sa-ti lingi degetele... yummilicious!

Ingrediente

Pentru pui:
  • 2 piepti de pui
  • 3-4 linguri de mustar cu hrean
  • 5-6 catei usturoi
  • pudra de chili (boia de ardei iute), sare
  • 1 lingura ulei masline
Pentru sos:
  • 1ardei iute
  • 1 ardei gras rosu sau capia
  • 4-5 catei usturoi
  • 2 rosii
  • o ceapa galbena mica
  • 5-6 linguri sos de rosii
  • 2 linguri ulei
  • circa 300 ml apa
  • busuioc, sare, pudra de chili

Mod de preparare

Din mustar, ulei, usturoi si condimente se face o pasta . Pieptii de pui se taie in felii subtiri. Pe o tavita se unge un pic de sos, si se aseaza bucatile de piept in straturi astfel incat intre straturi sa ungem bine cu sos. Se acopera tavita cu folie de plastic si se da la frigider circa 30-40 minute.

Apoi se scot din frigider si se frig pe gratarul de aragaz. 

 

Pentru sos:

 

  • Rosiile si ardeiul iute se coc, se decojesc si se taie cubulete.
  • Se incinge uleiul intr-o tigaie mai inalta.
  • In uleiul incins se pune ceapa taiata marunt.
  • Cand ceapa s-a inmuiat un pic se adauga rosiile si ardeiul iute,
  • Se adauga si ardeiul rosu taiat marunt.
  • Se lasa sa se patrunda unele pe altele legumele si se adauga apa.
  • Cand incepe sa fiarba un pic se adauga condimente si usturoiul pisat bine.
Sosul se pune peste pieptul de pui iar drept garnitura eu am folosit orez alb.
Se serveste atat cald cat si rece. Cand e rece se simte iuteala mai bine.
Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos picant a la Ionix" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Aripioare si pulpe de pui pe pat de lamaie cu sos de usturoi si cu ciuperci

Postat de Sidy

Aripioare si pulpe de pui pe pat de lamaie cu sos de usturoi si cu  ciuperci

Inlaturam pielita de pe pulpele de pui , apoi le facem cu un amestec format din condimente pentru pui,piper proaspat macinat, chilli si sosul de soia.La fel  frecam si aripioarele. Lamaile...

Citeste continuarea

Pui de tara cu smantana

Postat de rocsi_1612

Pui de tara cu smantana

Parlim pe flacara aragazului bucatile de pui, le spalam, taiem pulpele in doua separand copanelele de partea superioara. Incingem uleiul intr-o cratita, punem carnea, o rumenim pe toate partile....

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.10.2009, 19:28
ah, cam asa il fac si eu ... nebunie
la 04.10.2009, 11:24
asa-i Bucataras... o nebunie... am facut ieri din nou pt c-au venit niste musafiri si au zis ca n-au mai mancat de foarte mult timp ceva asa bun
la 14.10.2009, 00:05
Ce faci Ionix-ule?Pe unde-ai disparut?
la 14.10.2009, 18:09
Mihaaaaaaaaaaaaaaaa... fac bine... am fost un pic cam ocupata si n-am avut timp sa vizitez bucataras sau sa postez pe site.... ma bucur tare mult ca mi-ai dus lipsa... trebuie sa "verific" ce-ai mai gatit... hehehe

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking