Pui cu vinete şi dovlecei la cuptor

Postat de ionix in Pui
5 Oct 2010 | 8282 vizualizari
Pui cu vinete şi dovlecei la cuptor

Ingrediente

  • 8 ciocanele
  • o vanata mare
  • 2 dovlecei potriviti
  • 1 gogosar
  • 2 cepe
  • 4-5 catei de usturoi
  • ¾ lingura cu busuioc uscat
  • Sare
  • 6-7 boabe de piper boabe strivite
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • 3-4 linguri cu vin alb sec

Mod de preparare

Spalam bine ciocanele, le asezam intr-un vas de yena si le dam cu jumatate din ulei.

Presaram sare, jumatate din piper, jumatate din busuioc.

Punem deasupra ceapa taiata julien, gogosarul julien si usturoiul feliute.

Turnam apa cat sa acopere pana la jumatate puiul si dam la foc iute, NU PREINCALZITI CUPTORUL.

Intre timp curatam dovleceii si vanata de coaja si le taiem felii mai grosute.

Lasam puiul la cuptor cat sa dea intr-un clocot, pe ambele parti, nu mai mult de 15 minute.

Scoatem vasul din cuptor si lasam usa de la cuptor deschisa.

Scoatem din vas ciocanele si asezam vinetele si dovleceii.

Punem peste: ce a mai ramas din ulei, sare, restul de piper si restul din cantitatea de busuioc.

Peste dovlecei si vinete, asezam din noi ciocanelele.

Dam la cuptor, la foc mic, pana se rumenesc ciocanelele.

Spre final stropim cu vin.

Eu am servit langa un pilaf cu ardei rosu.

Se serveste cald cu un vin alb sec.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu vinete şi dovlecei la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui la cuptor,cu vinete,zucchini si rosii

Postat de Toamna07

Pui la cuptor,cu vinete,zucchini si rosii

- Presara cu sare bucatile de vanata si pune-le intr-o strecuratoare ; lasa-le sa stea 30 de minute,ca sa se scurga sucul amar. Clateste sub jet de apa rece si usuca-le cu un prosop de hartie ....

Citeste continuarea

Legume mediteraneene si snitzel crocant

Postat de MyCookingLife

Legume mediteraneene si snitzel crocant

Se feliaza legumele, cat mai subtire, apoi se sareaza. Se aseaza feliile de legume si mozzarela pe randuri, alternandu-le, intr-o tava unsa foarte bine cu ulei. Pesmetul se amesteca cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.10.2010, 18:13
la 05.10.2010, 18:15
@Ela... multumesc pt furci...
la 05.10.2010, 18:50
zi si mie multumesc...................
la 05.10.2010, 19:01
@Medi... sarut-mana si picioru'
la 05.10.2010, 19:18
Vin si eu la masa, cu 5, daca tot primesc papa.

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking