Pui dulce- acrisor

Postat de licurici_lra in Pui
18 Iun 2015 | 4263 vizualizari
Pui dulce- acrisor

Sosul este absolut delicios si merge atat de bine cu puiul.. Ce sa mai.. a iesit o cina delicioasa.. :)

Ingrediente

  • 500 g piept de pui
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingurita otet balsamic
  • sare, piper

Pentru sos:

  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1 cana supa de pui
  • coaja de la o lamaie
  • 2 lingurite de miere
  • 2 linguri rase de faina

Mod de preparare

  • Pieptul de pui se spala bine, poi se taie cubulete. Se amesteca, intr-un castron, cu sosul de soia si otetul balsamic si se da la frigider cel putin 10min.
  • Se incinge ulei intr-o tigaie, se pune pieptuln de pui scrus de sos, se presara sare si piper, apoi se gateste cam 10 minute, pana se rumeneste putin.
  • Separat, intr-un castron, se amesteca ingredientele pentru sos, apoi se pun pe foc 2-3 min, pana cand se ingroasa, apoi se adauga bucatile de pui, se mai da un clocot, apoi se opreste focul.
  • Pentru decor am folosit fulgi de migdale prajiti, ceapa verde tocata marunt, o felie lime si o felie lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui dulce- acrisor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Pui prajit

Postat de Sylvia

Pui prajit

Se pregateste bine puiul, se parleste apoi se spala si se sterge bine cu hartie absorbanta.  Separat intr-un bol se pregateste un amestec sau din unlei sau din 20 grame de unt cu sare de...

Citeste continuarea

Chiftele frantuzesti de pui

Postat de rocsi_1612

Chiftele frantuzesti de pui

Pieptul de pui il spalam, il stergem cu servetele si il taiem cubulete. Ceapa verde o taiem rondele, patrunjelul si mararul le tocam marunt. Ouale le batem spuma. Intr-o cratita, punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.06.2015, 21:11
la 18.06.2015, 21:11
la 18.06.2015, 21:12
la 18.06.2015, 21:17
Îmi place combinația!
la 18.06.2015, 21:20

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking