Pui dulce- acrisor

Postat de licurici_lra in Pui
18 Iun 2015 | 4135 vizualizari
Pui dulce- acrisor

Sosul este absolut delicios si merge atat de bine cu puiul.. Ce sa mai.. a iesit o cina delicioasa.. :)

Ingrediente

  • 500 g piept de pui
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingurita otet balsamic
  • sare, piper

Pentru sos:

  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1 cana supa de pui
  • coaja de la o lamaie
  • 2 lingurite de miere
  • 2 linguri rase de faina

Mod de preparare

  • Pieptul de pui se spala bine, poi se taie cubulete. Se amesteca, intr-un castron, cu sosul de soia si otetul balsamic si se da la frigider cel putin 10min.
  • Se incinge ulei intr-o tigaie, se pune pieptuln de pui scrus de sos, se presara sare si piper, apoi se gateste cam 10 minute, pana se rumeneste putin.
  • Separat, intr-un castron, se amesteca ingredientele pentru sos, apoi se pun pe foc 2-3 min, pana cand se ingroasa, apoi se adauga bucatile de pui, se mai da un clocot, apoi se opreste focul.
  • Pentru decor am folosit fulgi de migdale prajiti, ceapa verde tocata marunt, o felie lime si o felie lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui dulce- acrisor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Pulpe de pui sub staniol la cuptor

Postat de Valclaudia

Pulpe de pui sub staniol la cuptor

Spalam bine pulpele de pui, le stergem cu servetele absorbante si le ungem apoi, cu cate o lingurita de ulei de porumb pe fiecare. Presaram sare si boia, rasnim dupa gust, amestec de piper alb,...

Citeste continuarea

Ciocanele de pui picante cu garnitura de orez basmati si ciuperci brune

Postat de simona72

Ciocanele de pui picante cu garnitura de orez basmati si ciuperci brune

Pt friptura: ciocanelele de pui le spalam, le ciupilim de eventualele pene ramase, le punem in tava de friptura si peste ele punem toate ingredientele mentionate mai sus. Amestecam bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.06.2015, 21:11
la 18.06.2015, 21:11
la 18.06.2015, 21:12
la 18.06.2015, 21:17
Îmi place combinația!
la 18.06.2015, 21:20

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking