Pui florentin cu spanac, smantana, usturoi și parmezan

Postat de oanapl in Pui
5 Iun 2021 | 4301 vizualizari
Pui florentin cu spanac, smantana, usturoi și parmezan

Acest preparat este absolut delicios și vi-l recomand cu drag. Se face foarte ușor și rapid. Eu m-am inspirat de pe site-ul Savori urbane și conform spuselor Oanei, este un preparat italo-american.

Ingrediente

  • 3 buc. pulpe de pui dezosate
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 fir de usturoi verde sau 3-4 căței de usturoi
  • 30 g unt
  • 200 g frunze de spanac proaspăt sau congelat
  • 200 ml smântână dulce pentru frișcă (cu min. 30% grăsime)
  • 10 g amidon desfăcut în 50 ml lapte rece
  • 30 g parmezan

Mod de preparare

Alegi o tigaie largă și mai adâncă pe care o pui la încins. Torni uleiul și pui cubulețele de carne de pasăre. Le rumenești pe toate părțile timp de vreo 8-9 minute (la foc iute). Le tot întorci cu spatula în tigaie și le asezonezi cu sare și piper negru proaspăt măcinat.
Separat (într-o altă tigaie) pui la călit usturoiul împreună cu untul. Adaugi spanacul congelat și lași să clocotească 3-4 minute, apoi torni smântâna dulce și asezonezi cu sare și piper.
Aștepți ca smântâna să dea în clocot (cca. 2 minute) după care torni această compoziție peste carnea prăjită din tigaie.
Într-o cană amesteci laptele rece cu amidonul și omogenizeză bine compoziția, apoi o torni peste carne și amesteci timp de câteva minute , până când se îngroașă sosul.
Presari parmezanul și amesteci să se topească și apoi oprești focul. se poate servi cu mămăligă sau piure de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui florentin cu spanac, smantana, usturoi și parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cartofi noi cu pulpe de pui la cuptor

Postat de gurita_ta2005

Cartofi noi cu pulpe de pui la cuptor

Pulpele de pui se spala bine, se cresteaza si se condimenteaza. In jurul lor se pun cartofii noi cu coaja spalati bine. Usturoiul se pune intreg cu coaja. Se stropesc cu ulei de masline,...

Citeste continuarea

Pui cu rosii si piersici (Reteta Video)

Postat de Ina75

Pui cu rosii si piersici (Reteta Video)

Incalzim cuptorul. Taiem piersicile si rosiile in felii cu grosimea de aproximativ 1 cm. Taiem carnea de pui in fasii groase de 2-3 cm. Punem 2 linguri cu ulei intr-un castron. Adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.06.2021, 13:41
la 05.06.2021, 16:00
la 05.06.2021, 16:09
la 05.06.2021, 17:03
la 05.06.2021, 18:09

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking