Pui gatit cu orez basmati si mazare

Postat de nico15 in Pui
22 Aug 2011 | 6693 vizualizari
Pui gatit cu orez basmati si mazare

Ingrediente

  • 500 g de carne de pui, de preferat pulpe superioare fara os si piele
  • 3 cesti de orez basmati cu bobul lung
  • 4-5 linguri de sos soia
  • 1-2 lingurite sos de stridii
  • 3 linguri vin de orez(vin alb sec)
  • 1 lingurita de sare
  • 2 lingurite ulei de susan
  • 1 lingurita amidon alimentar
  • 2 linguri de ulei
  • 1 bucatica de ginger, cat o nuca
  • 70-100 g de mazare
  • optional ceapa verde

Mod de preparare

Se fierbe orezul astfel incat sa ramana bob cu bob, la o ceasca de orez se pun 3 cesti de apa, se sareaza un pic si se va fierbe.

La fel procedam si cu mazarea o punem si pe aceasta la fiert pana se-nmoaie si poate fi adaugat peste orez.

 Bucatile de carne se pun la marinat, dupa cum urmeaza: se taie mici patrate sau cubulete si se adauga in marinada formata din sosul de soia, vinul de orez, sare,uleiul de susan si amidonul. Se lasa cel putin 20 de minute dupa care incingem wok-ul si turnam uleiul in care numai dupa ce este incalzit bine introducem gingerul tocat marunt care se projeste cateva secunde dupa care adaugam carnea pe care o lasam 4 minute sa se prajeasca frumos, dupa care tot continutul wok-ul se va rasturna peste orez si se mai da la foc inca 10 minute iar cratita va fi acoperita

 La final se mai poate adauga sos de soia si se adauga optional ceapa verde tocata asiatic in unghi.

 

Pofta Buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui gatit cu orez basmati si mazare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cricală ardelenească

Postat de Sidy

Cricală ardelenească

Puiul il transam in bucati potrivite pe care le prajim in untura( da un gust mai placut cricalei), apoi le scoatem intr-o farfurie. Ceapa curatata o tocam marunt si o rumenim in untura ramasa,...

Citeste continuarea

Perisoare de pui cu tortelloni in sos de legume

Postat de merisor67

Perisoare de pui cu tortelloni in sos de legume

Tocăm pieptul de pui împreună cu ceapa. Adăugăm condimentele, orezul și încorporăm ouăle. Omogenizăm bine compoziția de perișoare din piept de pui. Punem apa la fiert, iar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.08.2011, 22:08
Grozav Nico...imi place mult orezul basmati iar in combinatia pregatita de tine trebuie sa fie delicios
la 22.08.2011, 22:21
ne place si noua tare basmati...buna reteta
la 22.08.2011, 22:29
minunat arata
la 22.08.2011, 23:00
papa bun tare
la 22.08.2011, 23:07
arata bine

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking