Ingrediente
- 4 pulpe de pui,
- Sare, după gust,
- 2 ouă,
- 200 g cașcaval (sau după gust),
- 300 g ciuperci,
- 150 ml bere,
- 60 ml ulei,
- 350 ml apă,
- prune deshidratate fără sâmburi, după gust,
- 2 lingurițe gem de corcodușe
Mod de preparare
Înlături pielea și dezosezi pulpele de pui. Eu mai păstrez foarte puțină carne pe oase, pentru că sunt bune pentru o supă, ulterior.
Tăvălești pulpele prin ouăle bătute într-un bol cu o lingură de ulei (10 ml) și sare, după gust, apoi prin cașcavalul ras pe o tavă.
Mai departe, dacă ai rumeni acum pulpele la cuptor, în tavă cu ulei, s-ar topi cașcavalul. De aceea, trebuie mai întâi să le așezi într-o tavă cu hârtie de copt și să le dai la cuptorul preîncălzit, pentru aprox 30 de minute, la foc mediu, întorcându-le la jumătatea timpului.
Apoi transferi pulpele într-o tavă în care ai pus înainte un strat subțire de ulei (50 ml), bere și 150 ml apă și mai dai la cuptor încă 30 de minute sau până s-au pătruns bine, în funcție de cuptorul tău.
Când s-au rumenit și pătruns pulpele, le scoți într-un castron înalt și le acoperi cu o farfurie, pentru a rămâne calde și suculente. Apoi în uleiul în care s-au gătit pulpele, mai pui 200 ml apă și ciupercile curățate de pielițe și spălate. Mai dai la cuptor aprox 20 de minute.
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/07/pui-in-crusta-de-cascaval-cu-ciuperci.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in crusta de cascaval, cu ciuperci, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|