Pui in crusta de cascaval, cu ciuperci, la cuptor

Postat de ancutsa in Pui
2 Aug 2020 | 2664 vizualizari
Pui in crusta de cascaval, cu ciuperci, la cuptor

Am pregătit aceste pulpe de pui în crustă de cașcaval la cuptor, cu ciuperci. Am presărat mărar (pentru sora mea, căreia îi place mult) și a fost un deliciu. Vă prezint mai jos cum să pregătiți ceva deosebit, din ingrediente la îndemână. Și nu e deloc complicat.   Retete de vara

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui,
  • Sare, după gust,
  • 2 ouă,
  • 200 g cașcaval (sau după gust),
  • 300 g ciuperci,
  • 150 ml bere,
  • 60 ml ulei,
  • 350 ml apă,
  • prune deshidratate fără sâmburi, după gust,
  • 2 lingurițe gem de corcodușe

Mod de preparare

 

Înlături pielea și dezosezi pulpele de pui. Eu mai păstrez foarte puțină carne pe oase, pentru că sunt bune pentru o supă, ulterior.

Tăvălești pulpele prin ouăle bătute într-un bol cu o lingură de ulei (10 ml) și sare, după gust, apoi prin cașcavalul ras pe o tavă.

Mai departe, dacă ai rumeni acum pulpele la cuptor, în tavă cu ulei, s-ar topi cașcavalul. De aceea, trebuie mai întâi să le așezi într-o tavă cu hârtie de copt și să le dai la cuptorul preîncălzit, pentru aprox 30 de minute, la foc mediu, întorcându-le la jumătatea timpului.

Apoi transferi pulpele într-o tavă în care ai pus înainte un strat subțire de ulei (50 ml), bere și 150 ml apă și mai dai la cuptor încă 30 de minute sau până s-au pătruns bine, în funcție de cuptorul tău.

Când s-au rumenit și pătruns pulpele, le scoți într-un castron înalt și le acoperi cu o farfurie, pentru a rămâne calde și suculente. Apoi în uleiul în care s-au gătit pulpele, mai pui 200 ml apă și ciupercile curățate de pielițe și spălate. Mai dai la cuptor aprox 20 de minute.

  

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/07/pui-in-crusta-de-cascaval-cu-ciuperci.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in crusta de cascaval, cu ciuperci, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpe la ceaun, pilaf si mujdei a la Horia Varlan

Postat de Patricia_Iordache_79

Pulpe la ceaun, pilaf si mujdei a la Horia Varlan

Cum preparam pulpele: Punem carnea spalata in cei doi litri de apa rece, adaugam restul ingredientelor, acoperim cu un capac si punem la fiert timp de 30 minute din momentul in care apa...

Citeste continuarea

Pulpe de pui picante cu bere si stafide

Postat de mihaelar63

Pulpe de pui picante cu bere si stafide

Pulpele de pui se taie in doua, se curata si se spala.  Se asaza carnea intr-un vas de ceramica termorezistent. Se condimenteaza cu sare, piper, chilli, ierburi de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.08.2020, 17:22
Foarte bun! Doua portii, va rog!
la 02.08.2020, 17:27
Bun!
la 02.08.2020, 17:34
Bun!
la 02.08.2020, 17:50
Va multumesc frumos!
la 02.08.2020, 18:58
gustos!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking