Pui in sos dijonez si iaurt

Postat de miha in Pui
20 Feb 2010 | 5780 vizualizari
Pui in sos dijonez si iaurt

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 1 cana supa de carne
  • 2 linguri mustar cu boabe
  • 150 g iaurt
  • 1 lingura faina
  • ulei de masline
  • boia de ardei
  • rozmarin
  • sare si piper

Mod de preparare

Carnea se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia de ardei si rozmarin, dupa care se prajeste putin, in 2 linguri cu ulei de masline. cand sunt gata se scot pe o farfurie.

Ceapa si usturoiul tocate marunt se calesc putin in uleiul in care am prajit carnea. Faina o "desfacem" cu supa de carne si turnam peste ceapa. Omogenizam, dupa care adaugam mustarul.

Dam cateva clocote, adaugam si carnea. Acoperim cu un capac si lasam la fiert, la foc mic, in jur de 10-15 minute. La sfarsit, punem iaurtul, omogenizam, mai fierbem 1 minut.

Se serveste cu cartofi natur sau paste. Eu am facut paste fundite si le-am zis copiilor ca ne-a trimis Mos Craciun un cadou. :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in sos dijonez si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tagliatelle cu pui

Postat de Irina

Tagliatelle cu pui

Am pus pastele la fiert in apa cu sare. Am folosit tagliatelle in doua culori, albe si verzi.  Pieptul de pui spalat bine si uscat, l-am taiat cubulete, apoi fasii mai subtiri. Am curatat...

Citeste continuarea

Piept de pui impanat, la Multicooker 5 in 1 Digital 5,6 l Crock Pot-reteta nr.1900

Postat de mihaelar63

Piept de pui impanat, la  Multicooker 5 in 1 Digital 5,6 l Crock Pot-reteta nr.1900

 Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Introduceti cartofii in cuva aparatului de gatit si ii amestecati cu putin ulei, 100 ml apa, patrunjel verde tocat si ii sarati....

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.02.2010, 23:17
Miha , de ce se numeste sos ''dijonez''?dupa cum ai observat eu studiez tote retetele si vreau sa aflu cat mai multe;portia afisata eapetisanta!
la 20.02.2010, 23:22
Teo, e dijonez pen' ca e cu mustar dijonez. Sa-i zic altfel?
la 20.02.2010, 23:47
frumos... mie-mi plac mult sosurile cu iaurt
la 20.02.2010, 23:50
Mie...asa si asa... In schimb a placut copiilor.
la 20.02.2010, 23:50
am inteles, rog rabdare, pt. ca te cate ori ceva mi se pare interesant si vreau sa pregatesc trec pe la 'dictionar'' , nu gasesc si raman '' ca de la inceput''; nu stiu cate prajituri n-am incercat .... mi-au iesit bine ; dar cand vad in retete ingrediente pe care nu le gasesc , mor de ciuda ; mereu ii fac lista Lianei cand vine de la Bucuresti ce sa-mi aduca;

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking