Pui in stil grecesc, cu peponaki

Postat de ancutsa in Pui
5 Feb 2021 | 2733 vizualizari
Pui in stil grecesc, cu peponaki

Pulpe de pui prăjite cu lămâie și oregano, cu garnitură de paste orzo Misko Peponaki.

Ingrediente

  • Pentru pui:
  • 4 pulpe de pui,
  • Sare, după gust,
  • 160 ml ulei de floarea soarelui,
  • 400 ml apă,
  • zeama de la 1/2 lămâie,
  • Un vârf de cuțit oregano uscat,
  • Garnitură:
  • 100 g paste orzo Misko Peponaki,
  • 350 ml apă,
  • Sare, după gust,
  • 1 ceapă albă,
  • 1 lingură ulei de floarea soarelui,
  • 1 cub de unt,
  • 2 linguri ulei de măsline aromat cu busuioc,
  • 1 portocală

Mod de preparare

 

 Puiul:

Porționezi pulpele de pui, le pârlești și le speli. Le ștergi cu niște șervete de hârtie ca să absorbi apa.

Le prăjești într-o cratiță cu ulei, la foc mediu, adaugi sare, după gust. Când sunt rumene, adaugi zeama de lămâie, lași un pic să sfârâie și pui apă, puțin câte puțin, iar când sfârâie, mai adaugi apă. Gătești până s-au rumenit bine. Spre final, adaugi și oregano.

 

Garnitura:

În paralel, pui pastele și ceapa într-o cratiță cu 1 lingură de ulei și un cub de unt și călești puțin, apoi acoperi cu apă, adaugi sare, după gust și lași să fiarbă până scade lichidul, iar pastele s-au umflat și s-au pătruns.

Când servești, picuri puțin ulei aromat cu busuioc peste paste și storci puțină portocală. A fost foarte gustos.

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/02/pui-in-stil-grecesc-cu-peponaki.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in stil grecesc, cu peponaki" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Piept de pui umplut cu farinheira

Postat de cristeena20

Piept de pui umplut cu farinheira

- Bucatile de carne le crestam , facand un buzunar in mijloc . Le condimentam cu sare, piper si praf de usturoi. Le lasam la rece cateva ore inainte de a le pregati. - Farinheira se pune...

Citeste continuarea

Pui Valdostana cu ciuperci

Postat de mihaelar63

 Pui Valdostana  cu ciuperci

 Pieptul de pui se spala si se taie in bucati mari [ ca pentru snitel ]. Feliati sunca si cascavalul . Rosiile se spala si se feliaza Curati , spalati si tocati marunt ceapa si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.02.2021, 13:43
Foarte bun...!
la 05.02.2021, 13:56
la 05.02.2021, 14:46
la 05.02.2021, 15:09
Multumesc mult, Rodica!
la 05.02.2021, 15:10
Domnule Vasile

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking