Ingrediente
- 300 g puple de pui dezosate si fara piele
- 1 ceapa mare
- 2 linguri ulei vegetal
- 2 linguri praf de usturoi
- 1 lingura praf de ghimbir
- un varf de lingurita de chilli maruntit
- 3 linguri de condimente asiatice mix (sau condimente universale)
- 2 linguri sos de soia dulce
- 1 lingura sos de peste
- 2 linguri miere
- 1 castravete mic
- 2 ridichi
- 1 morcov (sau alte legume daca doriti)
- 1 legatura coriandru (se gaseste greu, asa ca puteteti condimenta cu boabe de coriandru care se gasesc la supermarket)
- 1 pahar de orez (aprox 250 g)
Mod de preparare
Se taie ceapa felii subtiri, puiul in bucati de aproximativ 2 cm. Intr-o tigaie mai adanca se pune la incins uleiul si se pune ceapa pana prinde o culoare aurie. Dupa ce ceapa prinde acea culoare aurie puneti puiul si caliti pana se rumeneste bine.
Amestecati constant ca sa se faca uniform. Dupa ce puiul s-a calit puteti adauga condimentele (usturoiul, ghimbirul, chilli, sos de soia, sos de peste, mierea si condimentele universale) - eu prefer sa le amestec inainte intr-un castronel pentru ca se incorporeaza mai usor in compozitia din tigaie.
Dupa ce ati adaugat condimentele amestecati pana cand sosul se omogenizeaza cu puiul si puneti-l intr-un vas separat. In sosul ramas in tigaie caliti legumele alese (castraveti, ridichi, morocvi), pe care le veti adauga langa pui.
Ca si garnitura recomand orezul fiert. Ornati cu coriandru taiat marunt.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in stil vietnamez" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
|