Pui invelit in piept de porc, cu bere si mirodenii la cuptor

Postat de ancutsa in Pui
24 Feb 2019 | 1065 vizualizari
Pui invelit in piept de porc, cu bere si mirodenii la cuptor

Pulpe de pui învelite în felii subțiri de piept de porc, pregătite la cuptor, cu bere și mirodenii până când feliile de piept s-au rumenit și s-au uscat ușor, impregnând pulpele de pui cu aroma lor. Ca și garnitură, am pregatit pilaf.

Ingrediente

  • 3 pulpe de pui,
  • 200 g piept de porc,
  • 250 ml bere,
  • 500 ml apă,
  • Puțin ulei,
  • Sare, după gust,
  • Mirodenii: boia dulce, rozmarin, cimbru, oregano, cimbrișor, coriandru
  • Pentru garnitură:
  • 300 g orez,
  • 600 ml supă de legume,
  • O jumătate de linguriță sare,
  • 4 linguri ulei

Mod de preparare

 

 

  Se pârlesc pulpele de pui și se spală. Se taie în jumătăți, astfel încât fiecare să aleagă ce îi place – ori ciocănelele, ori pulpa superioară – de aceea 3 pulpe au fost suficiente pentru 4 persoane, în cazul meu.

Se taie pieptul de porc în felii subțiri și se învelesc cu ele pulpele de pui.

Se unge o tavă cu un strat subțire de ulei, se adaugă berea, se așază pulpele pregătite mai devreme, apoi se presară sare și mirodenii (eu mi-am amestecat într-un borcănel mirodeniile preferate). Se dau la cuptor, la foc mediu, până se rumenesc un pic, se scoate tava, se adaugă apa cu grijă, apoi se dă tava înapoi la cuptor. Se lasă până s-au rumenit frumos.

 Între timp, se pregătește pilaful: într-o crăticioară se înfierbântă puțin ulei, se adaugă orezul, se călește doar ușor, apoi se stinge din când în când cu supă de legume. Se adaugă sare, după gust. Se lasă să fiarbă, amestecând în el, să nu se lipească.

 

Se poate servi alături de castraveciori murați.

 

Porții: 4

Timp de pregătire: 15min

Timp de coacere pulpe de pui: 1h 15min

Timp de gătire pilaf: 30min

Poftă Bună!

 Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/02/pui-invelit-in-piept-de-porc-cu-bere-si.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui invelit in piept de porc, cu bere si mirodenii la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Retete similare

Chiftele de pui

Postat de gurita_ta2005

Chiftele de pui

Carnea tocata se amesteca cu condimentele,ceapa si mararul tocate marunt. Se pune oul si putina faina cat sa se lege putin compozitia. Cu mana umeda se formeaza chiftele care se trec prin...

Citeste continuarea

Piept de pui la cuptor cu mozzarella, rosii cherry si busuioc - Pui caprese

Postat de Bucataras

Piept de pui la cuptor cu mozzarella, rosii cherry si busuioc - Pui caprese

Incalzeste cuptorul la 200 grade C. Pune pieptul de pui intr-un castron, adauga condimentele, usturoiul pisat, sarea si piperul, apoi 1 lingura ulei de masline. Nu am trecut o anume...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 24.02.2019, 17:13
la 24.02.2019, 17:30
Foarte gustos!
la 24.02.2019, 17:33
Ce mancare gustoasa!
la 24.02.2019, 18:11
Domnule Vasile
la 24.02.2019, 18:11
Rodica, multumesc mult!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking