Pui Kievskaia

Postat de Irina in Pui
3 Dec 2015 | 11703 vizualizari
Pui Kievskaia

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 80 de grame de unt
  • 1 catel de usturoi
  • patrunjel verde tocat (plus alte ierburi aromate, daca doriti)
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • sare
  • 2 oua
  • faina alba
  • pesmet
  • 2 cartofi pentru garnitura de piure

Mod de preparare

Am taiat pieptul de pui in jumatate, iar fiecare jumatate am taiat-o pe grosime, astfel incat am obtinut doua bucati mari de pui. 

Am condimentat cu sare, piper si cimbru fasiile de pui si le-am batut cu ciocanul de snitele pentru a subtia carnea. Am folosit hartie de copt, pentru a nu rupe carnea. 

Iata cum am pregatit untul aromat: am mixat untul cu usturoi pisat, patrunjel, putina coaja de lamaie, zeama de lamaie si sare. Amestecul l-am pus intr-o bucata de folie de plastic, i-am dat forma dreptunghiulara si l-am pus la congelator sa se intareasca. 

Eu am pregatit untul aromat cu o zi inainte. 

Pe fiecare felie de pui am asezat o jumatate din untul aromat, dupa care am rulat carnea strans.

Am dat puiul prin faina si ou succesiv, repetand operatiunea pentru a ramane o crusta rezistenta. La final am trecut carnea prin pesmet si am fixat rulourile cu scobitori, pentru a fi sigura ca nu se desprinde carnea si nu se scurge untul.

Rulourile astfel pregatite le-am pus la cuptor, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pana s-au rumenit usor.

Mi s-a parut foarte potrivit sa pregatesc un piure de cartofi alaturi si o salata verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Kievskaia" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pui Kievskaia

Postat de merisor67

Pui Kievskaia

Preparăm mai întâi untul aromatizat care trebuie să stea la congelator o perioadă. Tocăm verdețurile mărunt, pisăm usturoiul, radem puțină coajă de lămâie și le...

Citeste continuarea

Kievskaia

Postat de miha

Kievskaia

Untul aromat l-am preparat dupa aceasta reteta , la care am mai adaugat 2 linguri zeama de lamaie. Usturoiul, patrunjelul verde, cozile de ceapa cu rozmarin, sare si piper se pun intr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.12.2015, 18:28
Reteta asta o am si eu pe lista pentru zilele urmatoare arata grozav!
la 03.12.2015, 18:32
la 03.12.2015, 18:36
Foarte bun si aspectuos!
la 03.12.2015, 18:37
la 03.12.2015, 18:37

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking