Pui la cuptor cu cartofi aromatizati

Postat de adasev12 in Pui
9 Mar 2011 | 4354 vizualizari
Pui la cuptor cu cartofi aromatizati

am papat ieri tot.....

Ingrediente

  • 1 pui cam de un kg a fost....cam skiny...dar bun si ala....
  • 6 cartofi potriviti
  • 3-4 catei d eusturoi
  • boia, sare, piper, condimente de pui, oregano, patrunjel verde
  • ulei de masline
  • o mana de parmigiano ras
  • cateva masline

Mod de preparare

am incins cuptorul la 200 grade...am spalat bine puiul, l-am parlit de par si iar l-am spalat ca sa putem papa si pielea...adica eu, ca sotu nu serveste nici asa...apoi l-am stropit din belsug cu ulei d emasline, boia, sare, piper, condimente de pui, l-am frecat bine cu aceasta compozitie, i-am dat si pe interior apoi l-am intepat din loc in loc cu varful cutitului si i-am introdus bucatele de usturoi ...l-am tras in teapa pe o sticla si l-am bagat la cuptor, am pus sub el o tava cu apa ....si l-am lasat la perpelit de zor...

cartofii i-am taiat felii mai groase, i-am dat cu ulei, sare, piper, boia, oregano ( rozmarin n-am mai avut si mi-a fost lene sa fug pana la gardul vecinilor, sa iau...:D)....apoi i-am amestecat bine sa se prinda condimentele de ei si i-am pus intr-o tava infierbantata in ainte, la cupror, alaturi de puiut.

am lasat pana s-au rumenit bine, si unii si ...celalalt....cam o ora si 20 min ....am servit cu salata verde si rosii si un pahar de vin rosu...deh...de ziua femeii....( am mai avut si desert, dar nu s epoate prezenta aici...hihihi....)

pe farfurie peste cartofi am pus putin parmezan ras si cateva masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu cartofi aromatizati" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

Postat de RODIMUR

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

Pieptul de pui se spală și se fasonează. Se condimentează pieptul de pui, pe ambele fețe, cu: sare, piper și condimente pentru pui și se lasă 4-5 minute astfel, ca să se pătrundă....

Citeste continuarea

Mancare de pui cu fasole verde

Postat de Irina

Mancare de pui cu fasole verde

Prea multe nu am de povestit, caci e o mancare simpla, banala in aparenta, dar gustoasa si frumos colorata. Am taiat pieptul de pui cubulete, ceapa si usturoiul pestisor, iar rosiile in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2011, 18:59
cred ca a fost foarte bun
la 09.03.2011, 19:00
Tare bun
la 09.03.2011, 19:01
elena., miuta....
la 09.03.2011, 19:03
la 09.03.2011, 19:13
rocsi....

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking