Ingrediente
- 1 pui intreg
- 50 g unt
- sare
- patrunjel verde
- plante aromatice:busuioc, salvie, cimbru, rozmarin
- 1 pahar cu vin alb
- ciuperci champignon
- rosii cherry
- 1 capatana de usturoi
Mod de preparare
Am incins cuptorul la 200 grade.
Am curatat si spalat puiul, dupa care l-am asezat in tava in care il voi pune la cuptor.
Am amestecat untul cu verdeata tocata marunt, sare si plantele aromatice.
Cu untul aromat am uns puiul pe sub piele: pe piept, pe spate, pulpe si aripi, dupa care am folosit restul de unt pentru a-l unge si pe deasupra. Am "cremuit" bine puiul, pentru o piele frumos colorata si rumena, dupa care am mai presarat ceva sare si plante.
Am stropit puiul cu vin, am adaugat si cateii de usturoi, dupa care am pus tava la cuptor pentru 1 ora.
Puiul incepe sa se rumeneasca frumos, asa ca din cand in cand am avut grija sa il stropesc cu zeama din tava. De jur-imprejur am aranjat ciupercile si rosiile cherry.
Am mai lasat puiul la cuptor pentru 30 minute.
Am aranjat puiul pe un platou si l-am inconjurat cu ciupercute, rosioare si catei de usturoi. Va poftesc si pe voi la masa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu plante aromatice" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|