Pui la cuptor cu plante aromatice

Postat de Irina in Pui
25 Feb 2015 | 4638 vizualizari
Pui la cuptor cu plante aromatice

Daca va aduceti aminte sau nu, cu vreo doua saptamani in urma am postat o poza cu un pui pregatit la cuptor de Oana, dupa o reteta a Sylviei. Atat de bun a fost, ca am cumparat si eu unul zilele trecute si le-am facut si eu copiilor. Fraged, suculent, aromat, nu mai stiu cum sa il descriu, dar va indemn si pe voi sa-l pregatiti. Merci, Sylvie! :) Iata si reteta mea de pui la cuptor cu plante aromatice:

Ingrediente

  • 1 pui intreg
  • 50 g unt
  • sare
  • patrunjel verde
  • plante aromatice:busuioc, salvie, cimbru, rozmarin
  • 1 pahar cu vin alb
  • ciuperci champignon
  • rosii cherry
  • 1 capatana de usturoi

Mod de preparare

Am incins cuptorul la 200 grade.

Am curatat si spalat puiul, dupa care l-am asezat in tava in care il voi pune la cuptor.

Am amestecat untul cu verdeata tocata marunt, sare si plantele aromatice.

Cu untul aromat am uns puiul pe sub piele: pe piept, pe spate, pulpe si aripi, dupa care am folosit restul de unt pentru a-l unge si pe deasupra. Am "cremuit" bine puiul, pentru o piele frumos colorata si rumena, dupa care am mai presarat ceva sare si plante.

Am stropit puiul cu vin, am adaugat si cateii de usturoi, dupa care am pus tava la cuptor pentru 1 ora.

Puiul incepe sa se rumeneasca frumos, asa ca din cand in cand am avut grija sa il stropesc cu zeama din tava. De jur-imprejur am aranjat ciupercile si rosiile cherry.

Am mai lasat puiul la cuptor pentru 30 minute. 

Am aranjat puiul pe un platou si l-am inconjurat cu ciupercute, rosioare si catei de usturoi. Va poftesc si pe voi la masa! 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu plante aromatice" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tajine de pui cu prune si caise uscate

Postat de cristeena20

Tajine de pui cu prune si caise uscate

Pregatim carnea Eu am folosit jumate pui de casa pe care l-am portionat in bucati mai mici-dar puteti folosi pulpe de pui. Se spala si se usuca-apoi il condimentam cu sare, piper, si putin...

Citeste continuarea

Piept de pui cu dovlecei, lamaie si patrunjel

Postat de licurici_lra

Piept de pui cu dovlecei, lamaie si patrunjel

Usturoiul se toaca si se amesteca bine cu patrunjelul tocat, zeama de lamaie si ulei de masline, apoi se pune impreuna cu pieptul de pui (taiat in bucati mai mari) intr-o punga la frigider, min. o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.02.2015, 23:53
f aromat
la 26.02.2015, 00:10
la 26.02.2015, 06:02
Ce bun e
la 26.02.2015, 06:19
Ie bune rau plantele astea aromate cand mananci puiul nud...
la 26.02.2015, 06:33
chiar ca ie bune rau, are dreptate Cleme

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking