Ingrediente
- Aşadar ingrediente:
- 2 pulpe mari de pui şi 2 aripioare ...dar puteţi folosi orice fel de carne de pui...
- 4 căţei de usturoi
- 2 cepe roşii, de apă, tăiate sferturi
- 2 linguri sănătoase de miere
- 3 linguri oţet balsamic de bună calitate
- 2 linguri rozmarin
- 150 ml concentrat de pui
- 3 linguri ulei măsline
- 10 boabe de piper
Mod de preparare
Preîncălziţi cuptorul la semnul 6/200 C.
Într-o tavă aşezaţi carnea de pui, ceapa de apă tăiată sferturi şi usturoiul tăiat feliuţe.
Combinaţi apoi 150 ml concentrat de pui cu mierea, oţelul balsamic, uleiul de măsline şi la sfârşit cele două linguri de rozmarin. Amestecaţi bine şi turnaţi totul în tavă.
Aruncaţi şi cele 10 boabe de piper, acoperiţi cu o folie şi daţi la coptor pentru 10 minute. După 10 minute scoateţi folia şi mai lăsaţi friptura înca 30-35 minute. Aveţi grijă să o mai stropiţi din când în când cu sucul din tavă.
Fenomenal de bun totul, pe cuvânt!
Noi am servit-o alături de un orez basmatic, fiert cu unt şi un praf de sare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu sos de miere şi ceapă roşie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|