Ingrediente
- 1 pui grill 1,5-1,8 kg
- 1 cutie de bere de 330 ml
- 3 lingurite sare
- 1/2 lingurita piper de cayenne
- 1 lingurita seminte de mustar
- 1 lingurita seminte de chimen
- 1 lingurita origano
- ulei de masline
- 2 linguri Barbeque sos
- 2 linguri ketckup
Mod de preparare
Amestecam semințe de muștar, semințe de chimen, sare, piper, oregano si se macina pentru a deveni praf.
Folosim intai putin ulei de masline și apoi amestecul de condimente pentru acoperi puiul.
Deschidem berea și golim jumate din bere.
Punem puiul peste cutia de bere, ne asiguram ca ramane drept si ca nu se misca.
Bagam în cuptor in partea jos, la 210 de grade C, pentru o oră și 10 minute.
Când este gata, scoatem din cuptor și lăsam să se răcească timp de 10 minute, înainte sa taiem puiul.
Se toarna berea ramasa in tigaie si se pune pe foc, lasam pana devine un sos gros si turnam peste carne.
Serviti cu cartofi prajiti, cu salata, cu orez sau... vedeti mai jos pozele...
Gasiti aici reteta pentru pita greca
pentru shawarma am folosit sos cu smantana si arpagic
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui pe sticla - beer can chicken" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
|