Pui pe sticla cu umplutura de cartofi

Postat de papabundetot in Pui
28 Sep 2013 | 8802 vizualizari
Pui pe sticla cu umplutura de cartofi

Aceasta reteta de cate ori o fac are foarte mare succes si este devorata imediat de toata familia,uneori si de prieteni este delicioasa.Umplutura de cartofi este la origine din zona olteniei din ce am inteles,insa…e atat de buna incat se poate manca si fara carne sau cu orice alta carnita langa.

Ingrediente

  • Am folosit pentru pui:
  • 1 pui intreg
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingurita coriandru boabe
  • 5 cuisoare
  • 1 ceapa rosie mica
  • 1 ardei iute
  • 5 catei de usturoi
  • sos soia,
  • zeama de la jumatate de lamaie,
  • ulei de masline
  • Pentru umplutura de cartofi am folosit:
  • 2 kg cartofi
  • 1 franzela si jumatate
  • 2 lingurite cimbru
  • sare dupa gust
  • piper
  • 5 cepe albe
  • 1/2 l ulei de rapita

Mod de preparare

Intr-o tigaie fara ulei sau altceva in ea am pus coriandrul,chimenul si cuisoarele si le-am tinut 25-30 secunde la foc pana si-au eliberat aromele,apoi le-am bagat in blender impreuna cu ceapa,usturoiul,ardeiul iute,sosul de soia,zeama de lamaie si uleiul de masline si am format astfel un sos mai gros cu care am frecat bine puiul si l-am lasat asa cam jumatate de ora pentru a imprumuta toate aromele sosului,apoi l-am infipt   intr-o sticla de 1/2 L cu apa in ea (cam un sfert de sticla am umplut-o cu apa),sticla am pus-o la randul ei intr-o oala care avea si ea apa (tot cam un sfert din oala era cu apa) si am dat puiul la cuptor,la foc potrivit pentru 2 ore pana s-a rumenit frumos si s-a patruns bine.

In acest timp m-am ocupat de umplutura.Am pus o oala cu apa la foc si am fiert cartofii in coaja.Intr-un castron mare am faramitat painea (am rupt-o in bucatele foarte mici),apoi am pus peste paine cartofii fierti si curatati,tot asa sfaramandu-i cu mana in bucatele mici.Intr-o oala am pus 1/2 L ulei de rapita la foc si am adaugat apoi ceapa curatata si taiata foarte marunt,am lasat-o pana s-a rumenit usor,dar aveti grija sa nu se arda pentru ca devine amara.Dupa ce ceapa a fost gata,asa fierbinte am pus-o in castron peste paine si cartofi,am adaugat sare,piper si cimbru si am amestecat bine pentru ca toate aromele sa se combine dar si pentru ca uleiul sa patrunda in bucatelele de paine si sa o inmoaie.Acesta este si rolul uleiului in aceasta cantitate,sa inmoaie painea.

Merita sa incercati aceasta reteta,este deosebita desi…ia ceva timp prepararea ei chiar merita.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui pe sticla cu umplutura de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciulama cu pui si ciuperci

Postat de rocsi_1612

Ciulama cu pui si ciuperci

Copanele le spalam bine, le indepartam tot puful de pe ele. Pieptul de pui il spala si il taiem bucati potrivite. Ceapa o curatam si o tocam marunt, morcovul il curatam si il taiem rondele....

Citeste continuarea

Tocana cu pui crescut la curte

Postat de Constelatialeu

Tocana cu pui crescut la curte

Mai intai am pus la fiert bucatile de pui,din zeama respectiva am facut o supa cu galusti.Cand au fost fierte bine,le-am scos pe o farfurie si m-am apucat sa pregatesc tocana.Am curatat si spalat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.09.2013, 19:07
la 28.09.2013, 19:18
bun bun
la 28.09.2013, 19:39
Arata yummy, yummy!
la 28.09.2013, 19:49
Place puiul pe sticla!!!
la 28.09.2013, 19:49
bunnnnnnnnnnnnn

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking