Pui Satay – Reteta Tailandeza

Postat de gamilici in Pui
30 Dec 2009 | 14614 vizualizari
Pui Satay – Reteta Tailandeza

Frigarui de pui marinat in lapte de cocos ce se serveste cu sos de unt de arahide si optional orez si/sau salata verde , cartofi noi prajiti. Super delicios :)

Ingrediente

  • aproximativ 16 betisoare de frigarui
  • 0,5 kg piept de pui dezosat
Pentru marinada :
  • 1 lingura piper negru
  • 1 lingura chimion macinat (praf)
  • 1 lingura coriandru macinat (praf)
  • 1/2 lingura şofran indian (curcumă) - pentru aspectul auriu
  • 1 lingura usturoi tocat marunt
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura mare ulei vegetal
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 8 linguri lapte de cocos
Pentru sosul de unt de arahide :
  • 1/ 4 cana unt de arahide
  • 1/ 4 cana apa
  • 1/ 4 cana sos de soia
  • 2 linguri zeama lamaie verde
  • 2 catei de usturoi pisat

Mod de preparare

 

Pieptul de pui:

  1. Se pregateste marinada adaugand si amestecand toate ingredientele mai sus mentionate.

  2. Se taie pieptul de pui in cubulete pe care le asezam intr-un vas, apoi adaugam marinada si lasam tot la frigider cel putin 2 ore.

  3. Se scoate pieptul de pui marinat si se infige bucata cu bucata pe betisoarele de frigarui ,pe urma se pun betisoarele pe gratar. Sunt gata cand carnea este aurie si crocanta de-a lungul marginilor.

Sosul de unt de arahide (un fel de dip):

Se combină toate ingredientele intr-o cratiţă la foc mic (amestecul se va amesteca mai usor pe masura ce se topeste untul de arahide). Continuaţi sa amestecati la foc mic până când amestecul este neted şi cremos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Satay – Reteta Tailandeza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare de pui cu masline si rosii

Postat de rocsi_1612

Mancare de pui cu masline si rosii

Pulpele de pui le parliti la flacara aragazului, apoi le spalati si le stregeti cu niste servetele. Ceapa curata o tocati marunt. Ardeiul rosu il curatati de cotor si seminte, il taiati cubulete....

Citeste continuarea

Pui cu smantana

Postat de licurici_lra

Pui cu smantana

Pulpele de pui se sareaza, apoi se pun sa se rumeneasca pe ambele parti, intr-o tigaie cu putin ulei. Intre timp, se pregatesc legumele. Ceapa se toaca marunt, ardeiul se taie bastonase, iar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.12.2009, 17:16
mmmmm buna tare
abia astept sa vina vara sa pun gratarul
la 30.12.2009, 19:10
...sau pe balcon ;faceti pofta la vecini
la 10.02.2010, 18:47
mama, ce tare!! stai in Portugaliaaa?!! wau, Algarve e unul dintre locurile mele de suflet!!
la 18.02.2010, 15:28
dap , chiar in Algarve sunt, dar sa stii ca e frumos doar vara
la 04.02.2011, 11:28
recunosc ca mi-a iesit mult mai usor cand am folosit pasta de condimente gata preparata! http://www.asianhomegourmet-online.ro/retete-indoneziene-indonesian-satay-362.html

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking