Ingrediente
- Am luat
- 2 dovlecei,
- 1 vanata,
- ciuperci pleurotus,
- morcovi (aveam acasa)
- ceva verdeturi pentru salata (ridichi,rosii,castraveti,salata verde,leurda).
- Pentru mancarea in sine am avut nevoie de
- 7-8 pulpe de pui (pot fi si mai putine dar noi suntem 4 si atunci…e nevoie de mai mult)
- legumele mentionate mai sus.
Mod de preparare
Pentru pui am facut o marinata din sos de soia,curry si chilly,in care s-au si scaldat vreo 1-2 ore.
Legumele (dovlecei,vanata,morcovi,ciuperci) le-am taiat bucati mai mici ,cubulete si morcovul rondele,le-am pus intr-o tava cu putin unt la cuptor,si cam dupa 15-20 minute le-am intors si le-am si asezonat putin cu sos de soia si le-am mai lasat 15 minute in cuptor. Pulpele de pui marinate deja le-am dat prin ou si apoi prin amestec de pesmet,cocos si sare si le-am pus pe foc la prajit,le-am lasat doar cateva minute cat sa prinda o cursta frumoasa aurie si apoi le-am pus la cuptor peste legume care intre timp s-au si facut mai mult de jumatate. Am lasat totul inca 20-25 minute la cuptor si la final mancarea a fost ceva deosebit cu aroma de primavara.
Am insotit aceasta mancare cu o salata din verdeturile cumparate din piata. Merita incercata reteta pt ca e deosebita.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui thailandez cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (3)
|