Ingrediente
- 1 pui intreg
- Sare
- 1 varf de lingurita cu praf de chilli
- ½ lingurita busuioc
- Un varf de lingurita cu oregano
- 5 catei usturoi
- O ceapa
- 5-6 ciuperci mari
Mod de preparare
Puiul se spala bine bine si se curate de eventuale cotoare.
Toate condimentele se amesteca intr-un bol iar apoi ungem puiul cu ele.
Din loc in loc taiem piutul si bagam feliute de usturoi in el.
Ciupercile se spala bine si se taie felii.
Ceapa o curatam, spalam si o curatam julien.
Amestecam ceapa cu ciupercile si cu 2-3 catei de usturoi taiati feliute.
Ciupercile le introducem in pui.
Puiul se aseaza pe un capac mai adanc sau intr-o craticioara, sufficient de mare cat sa stea pe oala cu apa.
Dam la cuptorul incins la foc mic timp de o ora.
Din cand in cand ungem puiul cu grasimea pe care-o lasa si-l intoarcem. Punem grasimea respectiva si peste ciuperci.
Dupa ce a trecut o ora dam la foc mediu si lasam pana cand se rumeneste bine.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu ciuperci pe capac" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|