Ingrediente
- 2 puisori
- 200 ml vin alb
- un cub unt
- 2 capatani usturoi
- crengute cimbru
- rozmarin
- paprika afumata (dulce si iute)
- ulei de masline
- sare
- 1 vrf. lingurita zahar brut
- cateva ciupercute
Mod de preparare
Pregatim un vas termorezistent.
Pregatim puisorii, apoi ii asezam in vas, ii ungem cu putin unt, ii stropim cu putin ulei de masline. Ii condimentam cu sare, rozmarin, cimbru, paprika, un pic si din cea iute. Adaugam cateva crengute de cimbru.
Adaugam vinul in vas, putin apa, restul de unt si un vrf. lingurita zahar.
Taiem usturoiul la cotor, il asezam cu partea taiata in vas. Aruncam cateva ciupercute intregi.
Mai aruncam o privire sa vedem daca e totul ok, apoi il punem in cuptor, intai la foc iute, vreo 15 minute, apoi la foc mic spre mediu, timp de o ora, poate si mai bine.
Sosul de vin trebuie sa scada, sa devina gros, aromat. Stropim din cand in cand cu sos peste puisori.
Servim cu bagheta prajita pe grill si unsa cu usturoi, salata verde si stingem cu o bere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Puiul Godina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|