Pulpa de curcan cu cartofi - la cuptor

Postat de mihaelar63 in Curcan
9 Mai 2015 | 17060 vizualizari
Pulpa de curcan cu cartofi -  la cuptor

Am avut o pulpa intreaga, mare de curcan de casa. Pulpa inferioara am lasat-o intreaga, cea superioara am dezosat-o si am feliat-o la servire. Fara un studiu prealabil de reteta, cu ce mi-a cazut sub ochi - sub mana din frigider si condimente a iesit o friptura pe cinste.Cu multumiri speciale mamei-soacre care a crescut curcanii :D

Ingrediente

  • 1 pulpa intreaga de curcan -2.5 kg
  • 6 cartofi noi mari
  • 2 linguri unt
  • 2 tije telina
  • 2 lingurite boia dulce de ardei
  • 1 caciulie usturoi
  • 1 lingurita ghimbir pudra
  • 1 lingurita rozmarin pudra
  • 1 lamaie - zeama
  • 4 linguri ulei masline
  • patrunjel verde
  • ardei rosu si galben
  • sare

Mod de preparare

 Pulpa intreaga  de curcan se spala se zvanta si se taie in doua. Pulpa superioaras am dezosat-o si la servire am feliat-o [ fara piele ] - asta pentru ca avem mofturosi in familie. Am masat carnea cu sare si  zeama de lamaie.

Cartofii i-am curatat, spalat si feliat. Caculia de usturoi am curatat-o  de mustati, am spalat-o si am taiat-o in doua. Tijele de telina le-am feliat .

Am pus intr-o tava pulpele de curcan  in mijloc, peste ele am pus untul bucatele. Cartofii i-am dispus pe margini. Am adugat telina, usturoiul si am condimentat cu, sare, ghimbir si rozmarin. La sfarsit am presarat boia rosie dulce de buna calitate. Am stropit totul cu ulei de masline si am adugat in tava doua cani de apa.

Am infoliat tava in folie de aluminiu si am dat la cuptor timp de 45 minute. Dupa acest timp am indepartati folia[ am adugat rondele de ardei ] si am lasat 30 minute ca friptura sa se rumeneasca frumos.

La servire am presarat mult patrunjel verde.

Serviti friptura cu muraturi sau salata de cruditati preferata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan cu cartofi - la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpa de curcan la cuptor, cu cartofi

Postat de oanapl

Pulpa de curcan la cuptor, cu cartofi

Pentru a frăgezi carnea, o pui în saramură. Prepari saramura din apă rece în care dizolvi sare de bucătărie: câte 1 linguriță cu vârf de sare la fiecare 250...

Citeste continuarea

Carne de curcan la punga, in cuptor

Postat de mirela0911

Carne de curcan la punga, in cuptor

Se pregateste carnea de cu seara. Se spalat carnea si se lasa sa se scurga de apa. Intr-un bol se pun condimentele si uleiul. Se amesteca totul bine apoi se ung bucatile de carne. Se introduc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.05.2015, 13:11
bun bun
la 09.05.2015, 13:32
bun.
la 09.05.2015, 13:49
ce bine arata !
la 09.05.2015, 14:43
la 09.05.2015, 14:53
Yummy!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking