Pulpa de curcan cu rozmarin si sos de merisoare

Postat de medioto59 in Mancaruri cu carne
17 Mar 2012 | 6496 vizualizari
Pulpa de curcan cu rozmarin si sos de merisoare

O friptura aromata si un sos dulce-acrisor.

Ingrediente

  • 1 pulpa de curcan dezosata
  • cateva ramurele de rosmarin
  • ulei de masline
  • o ceasca cu coniac
  • o portocala
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper macinat
  • Pentru garnitura
  • 4 cartofi
  • rosmarin
  • ulei de masline
  • sare
  • Pentru sos
  • 350 g merisoare
  • 150 g zahar brun
  • 75 ml vin alb
  • zeama si coaja de la o potocala

Mod de preparare

Pulpa de curcan o spalam apoi indepartam pielea si o condimentam dupa gust cu sare si piper.Asezam carnea intr-o tava alaturi de cartofii curatati ,spalati , taiati cubulete si condimentati cu sare.Stropim totul cu ulei de masline , jumatate din cantitatea de coniac si adaugam si o cana cu apa..Presaram totul cu crengute de rosmarin si patrunjel verde taiat.Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru circa 1 ora.Intre timp mai verificam daca mai este apa in tava (sa nu se arda friptura)si daca nu atunci mai adaugam.Indepartam folia si adaugam restul de coniac si zeama de la portocala iar daca este cazul si putina apa.Dam la cuptor pentru circa 45 min.(timpul depinde atat de cuptor cat si de marimea bucatei de pulpa).Lasam pana cand carnea este frumos rumenita si bine facuta ,avand grija ca din cand in cand sa stropim totul (atat cartofii cat si carnea)cu sosul din tava.In timp ce carnea este la cuptor ne ocupam de sosul de merisoare.Punem toate ingredientele intr-o craticioara si lasam sa fiarba la foc potrivit ,avand grija sa amestecam din cand in cand,pana cand sosul se ingroasa.Mai adaugam apa si lasam sa fiarba incontinuare pana cand obtinem un sos gros si legat.Lasam pe foc circa 10-15 min pana cand toate merisoarele sunt sparte.Trebuie mentionat ca merisoarele sunt acrisoare asa ca potrivim de zahar dupa gustul fiecaruia.Eu nu am mai adaugat zahar pentru ca mie imi place mai acrisor acest sos.Servim alaturi de friptura de curcan si garnitura de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan cu rozmarin si sos de merisoare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (48)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Piept de pui cu sos de gorgonzola

Postat de sufletista

Piept de pui cu sos de gorgonzola

Pieptul de pui il spalam dupa care il stergem cu servetele, il taiem in felii nu foarte subtiri ca pentru snitele. Intr-un bol adaugam condimente dupa gust, amestecam cu o lingura ulei si...

Citeste continuarea

Mancare de fasole cu chorizo si carne de porc

Postat de xana

Mancare de fasole cu chorizo si carne de porc

Fasolea se pune la inmuiat in apa rece cu o zi inainte pentru a fierbe mai usor. Dupa acest timp, scurgem fasolea si o punem pe foc in apa rece pentru jumatate de ora. Intre timp punem apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.03.2012, 20:34
Ce bunatati faci tu, Medi!
la 17.03.2012, 20:35
Chiar asa Ina,mi-a provocat acum o stare de haleala)
la 17.03.2012, 20:38
ce bine arata
la 17.03.2012, 20:39
ce bunatate
la 17.03.2012, 20:40
auzi poate ma inviti maine la masa

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking