Ingrediente
- 2 pulpe de curcan,
- 4 linguri miere,
- sare,
- piper,
- o ceasca vin alb.
- Sos de afine:
- 1 borcan de 450 gr cu afine,
- 100 ml vin Cabernet,
- sucul si coaja de la o portocala,
- 1 baton scortisoara,
- sare,
- piper Cayenne,
- piper negru.
Mod de preparare
Carnea se fierbe aproximativ 30 min. in apa cu sare si 2 morcovi. Se scoate din apa, se codimenteaza bine cu sare si piper. Se unge cu miere, se pune intr-o cratita, se toarna vinul alb si se da la cuptor inca 1-1 1/2 ore.
Intre timp pregatim sosul. Vinul rosu se pune la fiert cu zeama si coaja de portocala rasa,batonul de scortisoara,sarea si piperul. Cand incepe sa fiarba, se adauga afinele si se mai lasa pe foc 10 minute. Se stinge focul, se scoate batonul de scortisoara si se serveste alaturi de friptura.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan glazurata cu sos de afine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|