Pulpa de curcan pe pat de ardei in 3 culori

Postat de Cocktail_of_Senses in Curcan
12 Mar 2014 | 3298 vizualizari
Pulpa de curcan pe pat de ardei in 3 culori

Astazi am preparat curcan cu o garnitura in stil asiatic din ardei gras. Veti afla in cele ce urmeaza si cateva trucuri pentru a obtine friptura perfecta!

Ingrediente

  • 1 pulpa intreaga de curcan
  • 50 ml vin alb
  • 50 ml apa
  • 4 felii bacon
  • 1 ardei gras rosu-
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras verde
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingura miere
  • 2 linguri sos de soia
  • 1-2 linguri sos worcestershire
  • ulei de masline
  • 1 lingurita chimion
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • 1 lingurita curry
  • sare de mare
  • piper

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 190 grade si ocupati-va de curcan. Condimentati carnea cu chimion, curry, sare de mare, piper, boabe de mustar si asezati-o intr-o tava termorezistenta. Tunati apoi in tava vinul, iar daca o doriti mai frageda si putina apa.

Acoperiti pulpa cu felii de bacon si introduceti la cuptor pentru aproximativ 1 ora si jumatate, timp in care puteti deschide cuptorul pentru a scalda carnea in sosul format in tava cu ajutorul unei linguri.

Intre timp va puteti apuca de garnitura. Caliti ceapa taiata julien in putin ulei de masline, adaugati ardeii taiati fasii de grosimi aproximativ egale, iar cand acestea se inmoaie adaugati si usturoiul taiat felii subtiri. Asezonati garnitura cu miere, sos de soia, sos worchestershire, putina sare si piper si mai lasati cateva minute pe foc, amestecand constant.

Friptura a iesit foarte gustoasa si frageda si s-a potrivit de minune cu garnitura un pic dulce, dar in acelasi timp sarata. Nu va sfiiti sa folositi sosul lasat in tava in urma coacerii curcanului. Este de-a dreptul delicios!

Serviti preparatul cald, alaturi de un pahar de vin bun.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan pe pat de ardei in 3 culori" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocanita de curcan cu ardei kapia

Postat de mirela0911

Tocanita de curcan cu ardei kapia

Se spala carnea de curcan si se taie in bucatele potrivite spre mici. Se pune uleiul la incins intr-o cratita si se adauga carnea de curcan. Se caleste pana devine carnea alba si se rumeneste...

Citeste continuarea

Friptura de curca in sos alb cu ciuperci si ardei copt

Postat de merisor67

Friptura de curca in sos alb cu ciuperci si ardei copt

Am pus carnea la fiert in putina apa, iar cand a atins punctul de fierbere, am scurs apa, am clatit carnea si am pus-o din nou la fiert in apa cat sa o acopere, cu putina sare. Eu procedez asa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2014, 22:37
Ce frumos ai aranjat faruria cu bunatatea de curcan!
la 12.03.2014, 22:43
arata tare bine!!
la 12.03.2014, 22:49
la 12.03.2014, 22:57
la 12.03.2014, 23:05
Like

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking