Pulpă de curcan dezosată cu ierburi aromate & Salată de crudităţi

Postat de DinDragostePentruGatit in Curcan
14 Apr 2012 | 7140 vizualizari
Pulpă de curcan dezosată cu ierburi aromate & Salată de crudităţi

Îmi place mult carnea de curcan, mi se pare că se aseamănă (dar nu răsare) cărnii de pui de casă. Pregătită la cuptor, acompaniată de orez şi salată de crudităţi, n-aş refuza-o niciodată...sau mă rog..., uneori aş spune NU. Orezul, de data asta, are un condiment special, adus de peste mări şi ţări :)) în care am mai adăugat şi eşalotă uscată (asta pentru că-mi place combinaţia galben-violet :D ).

Ingrediente

  • 1 kg pulpă de curcan dezosată;
  • 6 căţei de usturoi;
  • 1/2 lgţ rozmarin;
  • 1/2 lgţ cimbru;
  • 2 lgţ ierburi aromate (amestec de pătrunjel, ciboulette, eşalotă, usturoi, piper, ardei iute - dacă nu aveţi, puteţi folosi câte puţin din fiecare, tocate fin);
  • 2-3 lg ulei de floarea soarelui;
  • 25 g unt;
  • 100 mL vin alb;
  • sare.

Orez

  • 1 cană orez cu bob lung;
  • 3 căni apă;
  • 2 lgţ condiment Ras El Hanout (un amestec marocan ce conţine curcuma, cumin, coriandru, ghimbir, chili ..etc.)
  • 1 lgţ eşalotă uscată;
  • sare;
  • piper.

Salata de crudităţi

  • 3-4 morcovi;
  • 1 ţelină (cam de mărimea unui măr);
  • ulei de măsline;
  • zeamă de lămâie;
  • 1/2 lgţ ierburi aromate (acelaşi de mai sus);
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare

Înainte de a prepara carnea de pasăre, obişnuiesc să o trec prin flacără, să se ia bine toţi perii apoi se spală, se şterge cu un prosop curat şi se dezosează (îi scot şi pieliţa).

Tehnica de dezosare, pe care o ştiu de la tata, se taie mai întâi pulpa "la bază" de jur-împrejur după care de-a lungul osului, "dezlipind" apoi uşor carnea cu ajutorul cuţitului.

Se pun toate condimentele într-un bol şi se amestecă bine, eu mai nou folosesc un mojar cu pistil.

Se pune carnea în tavă, se unge cu ulei de floarea soarelui, se condimentează (sau se poate amesteca uleiul şi condimentele după care se unge carnea cu o pensulă), se împănează cu usturoi (spălat înainte, îl las în coajă) se pun deasupra bucaţele de unt şi se lasă 15-20 de minute, timp în care se încălzeşte cuptorul.

Se acoperă tava (dacă nu are capac, cu folie de aluminiu) şi se pune în cuptor pentru 45-50 de minute, la foc potrivit. După jumătatea timpului, când s-a rumenit, se adaugă vinul.

Orezul se spală, se căleşte puţin în ulei încins, se adaugă condimentul marocan (dacă nu-l aveţi treceţi spre China, adăugaţi curry şi eventual puţin ghimbir ras), apă fierbinte şi sare. Se fierbe timp de 8-10 minute, se adaugă eşalota uscată, piper se acoperă cu un prosop curat şi un capac (eu mai şi înfăşor cratiţa cu un prosop mai gros...etc.).

Salata de crudităţi: legumele se dau la răzătoare şi se condimentează cu cele trecute la ingrediente. Cum am mai spus, dacă nu aveţi condimentul pentru salată, puteţi pune puţin ceapă roşie, pătrunjel, ardei iute, usturoi - tocate foarte fin şi sare, piper.


Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpă de curcan dezosată cu ierburi aromate & Salată de crudităţi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Retete similare

Rulada de curcan cu urda si rosii uscate

Postat de Oana

Rulada de curcan cu urda si rosii uscate

Se imparte carnea in doua bucati, se taie si apoi se bate cu ciocanul de snitele pana se obtin doua bucati mari de carne ce pot si umplute si rulate. Pentru umplutura , se amesteca branza cu...

Citeste continuarea

Pulpa de curcan la cuptor, cu cartofi

Postat de oanapl

Pulpa de curcan la cuptor, cu cartofi

Pentru a frăgezi carnea, o pui în saramură. Prepari saramura din apă rece în care dizolvi sare de bucătărie: câte 1 linguriță cu vârf de sare la fiecare 250...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.04.2012, 09:39
Majoritatea fetelor de varsta ta stiu , cand e vorba de mancare , unde Mc Donald's-ul si la ce numar sa sune , pentru a i seaduce acasa mancarea in tipla .
la 14.04.2012, 10:42
Ce bine arata!! Sarbatori fericite!
la 14.04.2012, 11:01
la 14.04.2012, 11:25
Si la Rocsi si Oana e valabil ce am scris !
la 14.04.2012, 12:22

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking