Ingrediente
- 1 pulpă de curcan;
- 3-4 cartofi;
- 1/2 lgţ cimbru;
- ulei de floarea soarelui;
- sare;
- piper.
Mujdei
- 5-6 căţei de usturoi;
- ulei de floarea soarelui;
- oţet de mere;
- apă minerală;
- frunze cimbru, coriandru proaspete - opţional;
- sare grunjoasă.
Mod de preparare
Carnea se spală, se şterge şi se condimentează (ulei de floarea soarelui, cimbru, sare şi piper).
Cartofii se curaţă, se spală, se taie felii; se condimentează cu sare, piper şi puţin ulei de floarea soarelui.
Se unge o tavă cu unt, se pun cartofii şi carnea.
Se acoperă cu folie de aluminiu.
Se introduce tava în cuptor (încălzit) timp de 45-50 minute, la foc potrivit; după 20 minute se scoate folia de aluminiu.
Mujdeiul de usturoi
Se curăţă usturoiul, se presează cu ustensila pentru mujdei; se bate bine cu sare grunjoasă până devine o pastă; se adaugă puţin câte puţin ulei de floarea soarelui amestecându-se continuu. La final se adaugă oţetul, puţină apă minerală şi ierburile tocate mărunt.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpă de curcan şi cartofi - la cuptor & Mujdei de usturoi cu ierburi aromate" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|